Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Протести в Білорусі: штаб кандидата висунув три вимоги до Лукашенка

Білорусти вимагають нових чесних виборів.

Фото УП.

Протести в Білорусі: штаб кандидата висунув три вимоги до Лукашенка

Штаб незареєстрованого кандидата в президенти, політв'язня Віктора Бабарико висунув три вимоги до діючої влади

Про це йдеться не сторінці Віктора Бабарика у Facebook, пише УП.

«Вимоги штабу Віктора Бабарика до діючої влади:

  1. Кінець насильства.

Негайно припинити застосування фізичної сили і затримань. Сховайте кийки, гранати, кулі. Приберіть з вулиць міст армію і ОМОН. Припиніть переслідувати людей за квіти, браслети, велосипеди, думка, пісні, прогулянки, прапори, оплески.

     2. Свободу політв'язням.

Негайно випустити всіх політичних в'язнів, а також затриманих на мирних акціях і протестах. Всі вони повинні бути звільнені негайно без судів і штрафів. Виплатити компенсацію всім затриманим, побитим і покаліченим силовиками білорусам.

  1. Чесні нові вибори.

На заводі настрої протестні, люди не згодні з результатами виборів.

Оголосити нові чесні вибори до 15 вересня за участю всіх альтернативних кандидатів під наглядом міжнародних організацій з новими виборчими комісіям, новим ЦВК, відеоспостереженням, відкритим підрахунком голосів».

Тим часом учора опівдні працівники білоруського автомобільного заводу БелАЗ вийшли до центральної прохідної, щоб зустрітися з керівництвом і вимагати чесних виборів. Пряма мова одного з працівників БелАЗу: «Зараз якраз збираємося перемовлятися з керівництвом. Ми вийшли до центральної прохідної і вимагаємо чесних виборів. Людей багато, важко порахувати. Керівництво вийшло до нас, зараз буде говорити...

 

 На заводі настрої протестні, люди не згодні з результатами виборів. Завод працює, тому що нам потрібно годувати свої сім'ї. Але якщо нічого не зміниться, потрібно страйкувати».

До заводу також прийшли жителі Жодіно, кричать: «Влада з народом!», «БелАЗ, дякуємо». Через дорогу люди вишикувались в ланцюг, а автомобілісти сигналили. Міліції на місці збору людей не було. Люди обурені тим, що автобуси БелАЗу виділялися міліції для затримання протестувальників, а також тим, що 9, 10 і 11 серпня спецназ і ОМОН затримували мирних громадян, які просто поверталися з роботи. Серед них були і робітники БелАЗу.

Telegram Channel