Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
У Євросоюзі дали «зелене світло» санкціям проти поплічників Лукашенка

У Білорусі по всій країні на акції вийшли працівники заводів.

Фото TYT.BY.

У Євросоюзі дали «зелене світло» санкціям проти поплічників Лукашенка

Швидше за все, ЄС запровадить персональні санкції в кінці серпня

Міністри закордонних справ ЄС у п’ятницю на позачерговій відеозустрічі погодились підготувати санкції у зв’язку з подіями в Білорусі.  Про це повідомив кореспондент «Радіо Свобода» Рікард Джозвяк, посилаючись на власні джерела, пише «Українська правда»

«Глави МЗС ЄС погодились дати «зелене світло» санкціям проти Білорусі. Робочі групи складуть списки», – повідомив Джозвяк у своєму твіттері.

За інформацією кореспондента, під час відеоконференції жоден з міністрів ЄС не висловився проти санкцій. 

Пізніше цю інформацію у твіттері підтвердив глава МЗС Естонії Урмас Рейнсалу. «Жорстоке придушення мирних протестів і придушення опозиції неприпустимі. В якості важливого кроку ЄС вирішив підготувати обмежувальні заходи проти осіб, відповідальних за насильство і фальсифікацію виборів», – розповів дипломат.

Крім того, держави Європейського Союзу погодилися не вважати чинними «результати» президентських виборів у Білорусі, оголошені ЦВК. Про це оголосив у п’ятницю високий представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель, коментуючи підсумки переговорів глав МЗС держав Євросоюзу.

Як відомо, для такої заяви від імені ЄС відповідне рішення мають підтримати всі без винятку держави-члени, оскільки зовнішньополітичні рішення у ЄС схвалюються консенсусом.

Реклама Google

«В якості важливого кроку ЄС вирішив підготувати обмежувальні заходи проти осіб, відповідальних за насильство і фальсифікацію виборів».

Раніше глава МЗС Литви Лінас Лінкявічус повідомив, що під час відеоконференції міністрів закликав до введення персональних санкцій щодо Білорусі і створення у ЄС фонду підтримки жертв репресій. 

Глава МЗС Німеччини Гайко Маас перед зустріччю заявив, що Євросоюз хоче значно посилити тиск на Білорусь.

Швидше за все, ЄС запровадить персональні санкції в кінці серпня, заявляють джерела в ЄС.

Нагадаємо, президент Білорусі Олександр Лукашенко закликав громадян не виходити на вулиці, тому що до країни нібито приїхали протестувати іноземці.

Telegram Channel