Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Волинська ОДА ініціює пошук грошей для виплати працівникам психлікарні заборгованої зарплати

Головний медик Волині зустрілася із працівниками закладу.

Фото пресслужби Волинської ОДА.

Волинська ОДА ініціює пошук грошей для виплати працівникам психлікарні заборгованої зарплати

Так відреагувала влада на протест медиків

Т.в.о. начальника управління здоров’я Волинської ОДА Людмила Тимощук зустрілася із колективом КП «Волинська обласна психіатрична лікарня м.Луцька». Мова йшла про можливі шляхи пошуку грошей для виплати заборгованої працівникам закладу зарплати.

Про це повідомляє пресслужба Волинської ОДА.

Нагадаємо, в понеділок, 17 серпня, зранку працівники КП «Волинська обласна психіатрична лікарня м.Луцька» вийшли на мирну акцію протесту з вимогою погасити заборгованість із заробітної плати за два місяці.

За дорученням голови облдержадміністрації Юрія Погуляйка Людмила Тимощук провела зустріч із керівництвом медичного закладу та спробувала врегулювати питання.

На жаль, проблема недофінансування психіатричних закладів не обласна. Це загальнодержавна проблема, над вирішенням якої працює влада на всіх рівнях, зазначають в ОДА.

Реклама Google

Ті послуги, які законтрактувала НСЗУ не покривають реальних потреб таких медичних закладів.

Усе через те, що ті послуги, які законтрактувала НСЗУ не покривають реальних потреб таких медичних закладів. А це і заробітна плата, і харчування пацієнтів, і комунальні платежі.

Читайте також: Грошей не вистачає на ліки: працівники Волинської психлікарні не отримують зарплату

Тимощук зазначила: «Сподіваємося, що найближчим часом це питання буде врегульоване на столичному рівні. Наразі ініціюватимемо перед депутатами обласної ради на завтрашньому (у вівторок, 18 серпн. – Ред.засіданні комісії з питань бюджету, фінансів та цінової політики розглянути питання пошуку додаткових джерел фінансування із місцевого бюджету».

Telegram Channel