Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Коноплі – це не лише дурман для любителів наркотичного кайфу

Демонстрували насінницькі посіви.

Фото: SEEDS.org.ua

Коноплі – це не лише дурман для любителів наркотичного кайфу

У селі Сад на Сумщині пройшов фестиваль коноплярства «Hemp Fest», який організували з метою популяризації виробів з конопель – культури, яка може задовольнити потреби людей в їжі, одязі, будівельних матеріалах, ліках

Зважаючи на ситуацію з Covid-19, у цьому році замість фестивалю коноплярства проводився навчально-практичний семінар з розвитку коноплярства. В рамках заходу пройшла демонстрація насінницьких посівів, виставка продуктів переробки конопель посівних, дегустація конопляних смаколиків, презентація будівельних матеріалів, Fashion show.

«Сумщина відроджує вітчизняні традиції вирощування конопель. Підтвердженням цього є десятки гектарів насінницьких посівів не наркотичних конопель в Інституті сільського господарства Північного Сходу (с. Сад, Сумський район) та Інституті луб’яних культур (м. Глухів) НААН України. Провідне значення в розвитку коноплярства на Сумщині мають наукові установи», − зазначив заступник голови Сумської облдержадміністрації Віталій Максименко. За його словами, одним із завдань Сумської облдержадміністрації є залучення інвестицій для створення поглибленої переробки конопель, адже це нові робочі місця та зростання надходжень до місцевих бюджетів.

Сумщина відроджує вітчизняні традиції вирощування конопель.

Такі заходи стимулюють подальший розвиток галузі, сприяють вирішенню існуючих проблем, об’єднують як органи влади, так і наукові установи та виробничі підприємства, пише Сумська ОДА.

Проведення фестивалю коноплярства «Hemp Fest» було започатковано у 2018 році, основною метою є відкриття нових горизонтів у розумінні цінності рослини конопель посівних, як надзвичайно важливої, стратегічної сільськогосподарської культури для людини.

Джерело: SEEDS.org.ua
Telegram Channel