Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Чому перед споживанням їжі  її треба обов’язково перехрестити?

Вчені експериментально довели: під впливом хресного знамення страви стають безпечнішими і кориснішими.

Фото es.aleteia.org.

Чому перед споживанням їжі її треба обов’язково перехрестити?

Цей давній звичай має глибокий зміст і приховану практичну користь: продукти очищаються буквально за мить. Велике диво, що відбувається майже щодня, дослідила санкт-петербурзький інженер-електрофізик Ангеліна Малаховська, яка тривалий час вивчала властивості здавалося б не наукових явищ – силу хресного знамення, Слова Божого, святої води

Дослідження сили хресного знамення Ангеліни Малаховської тривали 10 років. Вчена провела багато експериментів, які неодноразово перевірялися перед тим, як оприлюднити їхні результати. Вона виявила унікальні бактерицидні властивості, що з’являються у воді після її освячення молитвою і хресним знаменням, та відкрила нову, раніше не відому властивість Слова Божого змінювати структуру води, значно підвищуючи її оптичну щільність.

Ангеліна Малаховська провела величезну роботу лише для того, щоб дати людям можливість побачити цілющу силу Бога. Вона перевірила дію молитви «Отче наш» і хресного знамення на патогенних бактеріях. Для цього брала проби води з різних водойм — колодязів, річок, озер. У всіх містилися кишкова паличка та золотистий стафілокок. Але коли над пробами читалася молитва «Отче наш» і воду осіняли хресним знаменням, кількість шкідливих бактерій значно зменшувалася.

За умовою експерименту для виключення впливу можливого навіювання  молитву читали і віруючі, і невіруючі люди, проте кількість патогенних бактерій усе одно знижувалася.

За умовою експерименту для виключення впливу можливого навіювання молитву читали і віруючі, і невіруючі люди, проте кількість патогенних бактерій усе одно знижувалася. Вчені також виміряли оптичну щільність води до і після накладення на неї хреста і освячення.

— З’ясувалося, що цей показник порівняно зі своїм початковим значенням підвищується, — пояснює Ангеліна Малаховська. — Це означає, що вода ніби «розрізняє» сенс вимовлених над нею молитов, запам’ятовує цей вплив і зберігає його як завгодно довго у вигляді збільшення значення оптичної щільності. Вона ніби «насичується» світлом. Людське око вловити ці цілющі зміни, звичайно, не може. Але прилад-спектрограф дає об’єктивну оцінку явищу.

Оскільки людський організм складається більш ніж на дві третини з води, це означає, що в нас Богом закладена при сотворенні така система фізичних каналів, яка чітко «впізнає» ім’я Ісуса Христа! Можна сказати, що хресне знамення — це генератор світла. Водночас вчена підкреслює, що при недбалому перехрещенні або при швидкому неблагоговійному маханні руками ніяких змін рідини не виявлено.

Наталка ЧОВНИК.

Telegram Channel