Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Музею передали скіфські прикраси (Фото)

Волинь-нова

Музею передали скіфські прикраси (Фото)

На Дніпропетровщині у музеї Покрова одразу три центральні постійнодіючі експозиції поповнилися унікальними за історичним значенням речами

Частина фібули – металевої застібки для одягу, бронзова підвіска та каблучка зайняли своє місце серед експонатів скіфської доби. Повідомляють у прес-службі міської ради

Гирю для вагів Катеринівського періоду можна побачити у залі побуту. Частини обладунків та зброї лицарів волі в експозиції козацької доби. Для музею це справжня подія, адже кожна річ розповідає про давню епоху та людей, котрі мешкали у нашому краї.

Це велике щастя, коли такі речі потрапляють до музею, бо вони доповнюють вже існуючі експонати новими важливими історичними деталями.

–Це велике щастя, коли такі речі потрапляють до музею, бо вони доповнюють вже існуючі експонати новими важливими історичними деталями, — говорять фахівці закладу.

Експонати передав закладу Юрій Журавель та Роман Куцин, за словами музейників, ці небайдужі люди вже не вперше дарують осередку віднайдені на теренах краю артефакти, що дочекалися часу, аби розповісти сучасникам про своїх володарів. Особливу зацікавленість викликають бронзові прикраси та елементи одягу. Каблучка прикрашена трилисником, який символізує оновлення та відродження природи, на підвісці проглядаються візерунки, що є закодованим посланням – скіфською символікою.

Тепер з експонатами зможуть ознайомитися й містяни та гості Покрова.

 

 

Джерело: vesti.dp.ua
Telegram Channel