Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Міністр культури Олександр Ткаченко заявив про свою незгоду із відстороненням 12-річного волинянина Максима Ткачука від участі в дитячому «Євробаченні»

Отакої!

Фото Осман Карімов, LB.ua

Міністр культури Олександр Ткаченко заявив про свою незгоду із відстороненням 12-річного волинянина Максима Ткачука від участі в дитячому «Євробаченні»

Водночас він пояснив, що його відомство на це рішення вплинути не може

Міністерство культури не може впливати на рішення Національної суспільної телерадіокомпанії, бо вона незалежна інституція. 

Про це сказав очільник міністерства Олександр Ткаченко, коментуючи рішення «Суспільного» відсторонити від участі  у дитячому «Євробаченні-2020» 12-річного Максима Ткачука, пише УНІАН з посиланням на ТСН. 

«НСТУ самі за своїм статутом вирішують, яким чином вчиняти. Щодо конкретного випадку, то на місці Аласаії я б вчинив трошки інакше. Діти не повинні відповідати за всі вчинки. Але впливати на це рішення ми не можемо», - каже голова Мінкульту.

Ткаченко наголосив, що такі ситуації треба вирішувати шляхом діалогу.

Я говорив із Зурабом. Він висловив свою точку зору. Я його почув. Діалог на цьому закінчився.

«Я говорив із Зурабом. Він висловив свою точку зору. Я його почув. Діалог на цьому закінчився»,  - сказав міністр. 

Як відомо, Національна суспільна телерадіокомпанія відмовила 12-річному волинському школяру Максиму Ткачуку в реєстрації на нацвідбір у дитячому «Євробаченні-2020». Голова правління «Суспільного» Зураб Аласанія написав на своїй сторінці у соцмережі, що хлопчик взяв участь у конкурсі Stars of the Albion в Лондоні, де переміг із піснею «Смуглянка». Захід був співорганізований конторою «Русский дом/Представительство Россотрудничества в Лондоне». Ця організація є органом виконавчої влади РФ, повідомив Аласанія. 

Telegram Channel