Курси НБУ $ 39.57 € 42.12
З «коронавірусного» Фонду не виділили грошей на школи

Наразі коштів у фонді фактично нема.

Фото Радіо Свобода.

З «коронавірусного» Фонду не виділили грошей на школи

Цим фактом обурилась колишня міністр освіти та науки Ганна Новосад

 «На систему освіти виділено 00,00 грн з фонду протидії covid-19 (забрано в нього з освіти навесні 5 млрд грн)», – констатує вона гіркий факт на своїй сторінці у соцмережі і нагадує, що в Україні -  443 тисячі педагогічних працівників, з яких 70 000 пенсіонерів, та понад  4 мільйони учнів.

«Знаєте, що мене найбільше дивує в цьому всьому? Що не те, щоб шукали, шукали кошти і не знайшли. А те, що навіть не обговорювали».

«Більшість з них прийде до школи. До школи, якій уряд чомусь не захотів виділити коштів для забезпечення заходів безпеки та матеріальної підтримки педагогів. Як виконати рекомендацію МОЗ/МОН про поділ класів, якщо кошти пораховані і видані на з/п одного вчителя одного класу? Усьому засновники шкіл мають дати раду самі», — написала вона.  «Знаєте, що мене найбільше дивує в цьому всьому? Що не те, щоб шукали, шукали кошти і не знайшли. А те, що навіть не обговорювали», — наголосила ексміністр.

Нагадаємо, що навесні уряд врізав видатки на культуру, освіту, спорт тощо і спрямував їх у спеціальний фонд для боротьби з епідемією коронавірусу. Таким чином назбирали 65 мільярдів гривень. Однак згодом ці кошти стали витрачати не тільки на подолання covid-19, а й на інші  цілі. Зокрема, 35 мільярдів

Telegram Channel