Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Вперше в Україні видали картку замість бейбі-бокса

Зі слів Дарії Кушнір, речі для немовляти вона тепер зможе обрати за своїм смаком.

Фото suspilne.media.

Вперше в Україні видали картку замість бейбі-бокса

29 липня Кабмін ухвалив рішення про монетизацію бейбі-боксів

Черкащанка Дарія Кушнір - перша в Україні породілля, яка замість «Пакунку малюка» отримала п'ять тисяч гривень. Про це Суспільному розповів директор департаменту соцполітики області Руслан Чикало.

Зараз набагато актуальніше те, що будуть видавати гроші, так у батьків з’явиться можливість обирати той товар, який їм потрібний, бажаного розміру і кольору.

З його слів, монетизація бейбі-боксів – це новий пілотний проєкт Мінсоцполітики. Тепер, замість стандартного набору для немовляти з підгузками, пелюшками та іншим, батькам нараховують кошти на спеціальну банківську картку.

Зі слів Дарії Кушнір, речі для немовляти вона тепер зможе обрати за своїм смаком.

«Ми чекали на бейбі-бокс, але, коли дізнались, що його вже не буде, то почали купувати усі речі самі. Зараз набагато актуальніше те, що будуть видавати гроші, так у батьків з’явиться можливість обирати той товар, який їм потрібний, бажаного розміру і кольору», – зазначила вона.

Зі слів Руслана Чикала, ці кошти можна витратити онлайн або офлайн, але лише у магазинах-партнерах програми. Кошти можна використовувати лише на дитячі товари у магазинах, які внесені до переліку Мінсоцполітики. Ці товари також можна замовити через інтернет-магазин і розраховуватися карткою.

Що відомо

Пакунки малюка» українським породіллям розпочали видавати у вересні 2018-го. Цьогоріч Антимонопольний комітет скасував закупівлі через проблеми із тендером. 29 липня Кабмін ухвалив рішення про монетизацію бейбі-боксів. Згідно із цією постановою, єдиним банком, де можна оформити картку, визначено Приватбанк.

Telegram Channel