Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Гірники перекрили міжнародну трасу

Шахтарі налаштовані рішуче стояти до кінця.

Фото Pixabay.

Гірники перекрили міжнародну трасу

За попередньою інформацією, проблему намагаються вирішити в Кабміні та Офісі президента

Як уже повідомляли, 28 робітників шахти «Надія» сусідньої Львівської області своє професійне свято зустрічали під землею. Це – акція протесту в зв’язку з тримісячною невиплатою заробітної плати. А вчора майже сімдесят шахтарів та членів їх сімей перекрили міжнародну трасу - зі Львова до Рави-Руської, у районі села Сопошин.

Реклама Google

Оскільки чотири дні перебування частини шахтарів під землею не дали бажаного результату, на п'ятий день протесту працівники копальні вирішили вдатися ще й до перекриття ділянки міжнародної автодороги «Київ – Чоп».

Сьогодні блокування продовжили. Таким чином гірники вирішили привернути увагу представників центральних органів державної влади на свою проблем. Оскільки чотири дні перебування частини шахтарів під землею не дали бажаного результату, на п'ятий день протесту працівники копальні вирішили вдатися ще й до перекриття ділянки міжнародної автодороги «Київ – Чоп».

Як повідомив телефоном голова профкому Незалежної профспілки гірників шахти «Надія» Руслан Віхоть, більш як двадцять шахтарів досі не виїжджають з шахти. З ними цілодобово чергує медсестра. Впродовж трьох днів на поверхню підняли 13 людей, в яких погіршився стан здоров’я. Руслав Віхоть зазначив, що наразі невідомо, коли гірники, які налаштовані рішуче стояти до кінця, припинять страйк.

Нагадаємо, вугільні підприємства Волині закриють. Що буде натомість.

Роксолана ВИШНЕВИЧ.

Telegram Channel