Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Горять 400 гектарів лісу: Зеленський зібрав термінову нараду (Відео)

Президент заявив, що триматиме ситуацію на контролі.

Фото Pixabay.

Горять 400 гектарів лісу: Зеленський зібрав термінову нараду (Відео)

На Донбасі та Харківщині через посуху почалися масштабні лісові пожежі

За останніми даними, площа займання складає 400 гектарів, з них 100 гектарів – верхова пожежа. З огляду на це Президент України Володимир Зеленський зібрав термінову нараду.

Про це повідомляє Офіс президента, передає Lb.ua.

Зазначається, що в одному з сіл згоріло вісім будинків із 150. Представники Держслужби з надзвичайних ситуацій повідомили президента, що для гасіння та локалізації вогню задіяно необхідну кількість техніки та особового складу. На Луганщині до гасіння пожеж також залучили підрозділи Збройних сил.

Організовано сповіщення місцевого населення для можливої евакуації, однак люди від неї поки що відмовляються.

У разі потреби ми маємо організувати евакуацію всіх людей, думати насамперед про їхню безпеку. Все має бути зроблено для якнайшвидшої локалізації та гасіння.

Попередня причина пожежі - загоряння смітника, з якого через пориви вітру вогонь перекинувся на ліс. Однак правоохоронні органи не виключають версії підпалу. Триває ліквідація пожеж, але ситуація ускладнюється через сильні пориви вітру.

Зеленський наголосив, що має отримувати оперативну інформацію щодо пожеж і триматиме ситуацію на контролі.

«Вимагаю швидких реакцій на подібні події. У разі потреби ми маємо організувати евакуацію всіх людей, думати насамперед про їхню безпеку. Все має бути зроблено для якнайшвидшої локалізації та гасіння. А також вже маємо думати про виділення фінансування для покриття втрат. Не потім, а вже зараз», – сказав президент.

До гасіння вогню залучили залізничників, які допомагають гасити пожежі поблизу селища Дворічна, що на Харківщині (Південна залізниця). Для цього задіяно два пожежні поїзди, повідомляє пресслужа «Укрзалізниці».

«Сподіваємося, що рятувальники в тандемі із залізничниками якнайшвидше ліквідують пожежу», - йдеться у повідомленні.

Також у зв'язку з наближенням вогню до колій тимчасово закрито для руху поїздів перегін Дворічна - Мовчанове. Пасажирські поїзди на цій дільниці не курсують.

Нагадаємо, «слуги народу» хочуть змусити українців реєструвати домашніх тварин і платити за це.

 

Telegram Channel