Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На Волині викрили чоловіка, який відправляв людей у трудове рабство

Волинь-нова

На Волині викрили чоловіка, який відправляв людей у трудове рабство

Зловмисника взяли під варту та оголосили йому про підозру в скоєнні злочину

Співробітники відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними із торгівлею людьми викрили  29-річного волинянина, котрий у 2014 році шляхом обману завербував і перемістив до Республіки Білорусь чотирьох волинян та із застосуванням щодо них  психологічного та фізичного тиску, обмеження свободи  пересування, здійснював їх примусову трудову експлуатацію, пов’язану із роботою в колгоспах Міської області. Зловмисника взяли під варту та оголосили йому підозру в скоєнні злочину передбаченого ч.2 ст. 149 Кримінального кодексу України. Заробітну плату потерпілих привласнював.

Завербував і переправив у Білорусь чотирьох волинян та із застосуванням психологічного та фізичного тиску.

Слідчі слідчого управління ГУНП у Волинській області повідомили волинянину про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст. 149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі строком від п’яти до 12 років з конфіскацією майна або без  такої.

Поліцейські здійснюють заходи, спрямовані на встановлення інших осіб причетних до незаконної діяльності, організованої волинянином, а також громадян, котрі постраждали в її внаслідок.

До слова, співробітники поліції встановили причетність зловмисника до  вчинення аналогічного злочину у 2016 році. Кримінальне провадження з обвинувальним актом скеровано до суду. 

Джерело: Сектор комунікації поліції Волинської області.
Telegram Channel