Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
П’ята Ярмоленка і «черпачок» Зінченка приносять перемогу Україні у важкому матчі зі Швейцарією (Відео, коментарі)

«Львів – це наш неприступний бастіон!»

Фото uefa.com.

П’ята Ярмоленка і «черпачок» Зінченка приносять перемогу Україні у важкому матчі зі Швейцарією (Відео, коментарі)

Команда Андрія Шевченка вдало стартувала у вищому дивізіоні Ліги націй

Ліга Націй. Ліга А. Група 4. 1-ий тур. Україна – Швейцарія – 2:1 (1:0 – Андрій Ярмоленко, 14 хв.; 1:1 – Харіс Сеферович, 41 хв.; 2:1 – Олександр Зінченко, 68 хв.).

Львів знову став фартовим для «синьо-жовтих», хоча гра вийшла надзвичайно важкою. Здавалось, що потужного пресингу, який із перших секунд запропонували гості, наші футболісти не витримають. На щастя, наші вистояли, а на 14-ій хвилині навіть змогли відкрити рахунок у матчі. Маліновський вивів на ударну позицію Тимчика, який із другої спроби віддав передачу на Ярмоленка, і Андрій ефектно і красиво п’ятою відправив м’яч у ворота. Це був його 38-ий гол за збірну України.

Андрій Ярмоленко: «А так учать забивати у «Вест Гемі». Фото uefa.com.
Андрій Ярмоленко: «А так учать забивати у «Вест Гемі». Фото uefa.com.

 Наші знову оборонялись. І в одній з атак Харіс Сеферович ударом із далеку змусив Андрія П’ятова виймати м’яч із сітки.

На щастя, скоро була перерва. А після відпочинку наші вже мали кращий вигляд, хоча гості ледь не вийшли вперед, але українські ворота після удару головою Варгаса врятувала штанга.

А потім настав зоряний час Олександра Зінченка, який довів, що в «Манчестер Сіті» просто за так не беруть і фантастичним ударом «черпачком» підсік м’яч у дальній кут. А потім автор голу присвятив взяття воріт пам’яті колишнього лікаря збірної України Антона Худаєва, який помер від коронавірусу – це зворушливо всіх.

Антону Худаєву було лише 48 років…
Антону Худаєву було лише 48 років…

Автор голу присвятив взяття воріт пам’яті колишнього лікаря збірної України Антона Худаєва, який помер від коронавірусу – це зворушливо всіх.

 Ці кадри нікого не залишили байдужим: свій гол Олександр Зінченко присвятив пам’яті тренера Антона Худаєва, який помер від коронавірусу. Фото football.ua.

Ці кадри нікого не залишили байдужим: свій гол Олександр Зінченко присвятив пам’яті тренера Антона Худаєва, який помер від коронавірусу. Фото football.ua.

 Дивимось, як наші вигравали:

 – Гра була важкою, адже у Швейцарії дійсно сильна команда. Було складно довго грати без м’яча, але коли ми його отримували, ми швидко знаходили вільні зони. Нам ще треба попрацювати над реалізацією, – заявив після матчу Руслан Маліновський, який одного разу потужним ударом «поцілував» штангу воріт суперника. – Хочу привітати наших дебютантів, Тимчика та Михайличенка. Вони дуже багато працювали і хотіли довести, що гідні грати в збірній. Найголовніше, що ми заробили три очки. Це дуже добрий початок. Тепер ми в гарному настрої готуватимемося до наступної гри.

– «Арена Львів» – відмінне місце для нашої команди. Підтримки сьогодні було мало, але ми відчували, що за нас вболівали. Приємно грати і перемагати тут, – сказав після фінально свистка головний тренер національної збірної України Андрій Шевченко. – Що стосується матчу, то він показав, що збірна Швейцарії, як я і говорив, – команда дуже класна, тактично дуже добре підготовлена, збалансована у всіх лініях. Видно роботу тренера. Для нас був сьогодні дуже хороший тест, і виконали його хлопці на відмінно.

Ліга Націй. Ліга А. Група 4. 1-ий тур. Німеччина – Іспанія – 1:1 (1:0 – Тімо Вернер, 51 хв.; 1:1 – Хосе Гайя, 90 + 5 хв).

В іншому матчі нашої групи Іспанія змогла на 90 + 5 хвилині врятувати очко у виїзному матчі з Німеччиною у Штутгарті – 1:1. На гол Тімо Вернера іспанці відповіли забитим м’ячем Хосе Гайя.

Тож лідером групи стала команда Андрія Шевченка, яку вже у неділю чекає важке випробування у гостьовому поєдинку проти Іспанії. Початок поєдинку – 21:45.

Telegram Channel