Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Патріарх Кіріл відмовився робити щеплення від коронавірусу російською вакциною

Патріарх Кіріл.

Фото Гордон.

Патріарх Кіріл відмовився робити щеплення від коронавірусу російською вакциною

Предстоятель Російської православної церкви Кирило не буде робити щеплення новою вакциною проти коронавірусу, поки препарат не пройде клінічних випробувань, про це повідомили у РПЦ. Російський президент Володимир Путін стверджував, що одна з його дочок зробила два щеплення новою вакциною

Предстоятель Російської православної церкви (РПЦ) патріарх Кирило не буде робити щеплення новою російською вакциною проти коронавірусу «Спутник V», поки препарат не пройде необхідних клінічних тестів. Про це «Открытым медиа» повідомив заступник глави синодального відділу зі взаємодії церкви із засобами масової інформації Вахтанг Кипшидзе.

«До того моменту, поки вакцина проти коронавірусу не пройде всіх клінічних випробувань, питання про те, чи буде святійший патріарх вакцинуватися і заявляти це публічно, не є актуальним».

«До того моменту, поки вакцина проти коронавірусу не пройде всіх клінічних випробувань, питання про те, чи буде святійший патріарх вакцинуватися і заявляти це публічно, не є актуальним», – сказав Кипшидзе.
Про реєстрацію першої у світі вакцини проти коронавірусної інфекції президент Росії Володимир Путін заявив 11 серпня. За його словами, вакцина, розроблена в Інституті імені Гамалії, ефективна, формує стійкий імунітет і пройшла всі перевірки. Путін повідомив, що одна з його дочок уже зробила щеплення від коронавірусної інфекції вакциною російського виробництва. 27 серпня глава Кремля сказав, що дочка зробила повторне щеплення і почувається нормально.
Керівник наукової експертизи російського проєкту Inbio Ventures Ілля Ясний вважає, що реєстрація російської вакцини проти коронавірусу суперечить науковим та етичним нормам розроблення ліків. Він указував, що препарат зареєстрували після випробування на кількох десятках людей, а фінальної стадії клінічних досліджень не проводили.

Джерело: Гордон.
Telegram Channel