Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Розмова лікаря і диспетчера швидкої: «У нього пневмонія з пошкодженням 70% легень. Задуха» - «У мене немає жодного місця»

Місць у лікарнях вже не вистачає. А що буде у листопаді?

Фото УП.

Розмова лікаря і диспетчера швидкої: «У нього пневмонія з пошкодженням 70% легень. Задуха» - «У мене немає жодного місця»

У Київській області гостра нестача місць у лікарнях для пацієнтів з підозрою на COVID-19. Пацієнтів з двосторонньою пневмонією відмовляються госпіталізувати

Відповідний аудіозапис розмови оприлюднив журналіст Андрій Павловський, передає Цензор.НЕТ.

«Обов'язково прослухайте цей аудіозапис, який нам передали лікарі. Цей діалог відбувся між сімейним лікарем з Софіївської Борщагівки і диспетчером обласної швидкої допомоги. Реальність в Київській області: ліжко-місць немає, тестів у швидкої допомоги немає... починайте щось робити, лікарям потрібна ваша підтримка», - написав журналіст.

На аудіозаписі сімейний лікар дзвонить в диспетчерську і просить визначити, куди госпіталізувати хворого з двосторонньою пневмонією, задухою і підозрою на коронавірусну хворобу.

«У нього двостороння пневмонія з пошкодженням 70% легень, підтверджена на КТ легенів. Турбує задуха. ПЛР-тест, найімовірніше сьогодні буде. Людина з розуму сходить. Нікуди його класти».

Реклама Google

«У нього двостороння пневмонія з пошкодженням 70% легень, підтверджена на КТ легенів. Турбує задуха. ПЛР-тест, найімовірніше сьогодні буде. Людина з розуму сходить. Нікуди його класти», - говорить лікар.

«Я розумію, сходить. Мені хоч до себе додому їх вези, вірите. На сьогодні у мене на підозру жодного місця взагалі немає. Я сьогодні пневмонію нікуди не можу прилаштувати. Ви йому COVID ставите? Сьогодні всі пишуть COVID під питанням», - відповідає диспетчер.

«Якщо COVID не під питанням, у нього підтверджена двостороння пневмонія, 70% пошкодження. Що мені з ним робити? Нехай помирає вдома?» - запитує лікар.

«Я не знаю, що мені з ним робити, з вами і взагалі. Чесно. Я не знаю що. Я не знаю, хто його візьме», - відповідає диспетчер.

Далі диспетчер пропонує лікаря самому обдзвонювати лікарні та домовлятися про госпіталізацію, або лікувати на дому. «У мене на сьогодні Переяслав дав 4 місця «позитивних», одне чоловіче. Боярка мені дала «позитивних» три чоловічих, два жіночих. Все. Куди я його покладу? У мене з пневмонією без COVID не беруть», - відповідає диспетчер.

На що, лікар каже, що клінічно пацієнт має COVID, але ПЛР-тесту досі немає. А експрес-тестів немає. «Я реально не знаю. Я гарантій дати не можу. У мене сьогодні відмови за підозрами. Якби були місця, мови б не було. Поки були місця, ми госпіталізували всіх. На сьогодні з місцями таке. Я зараз буду обдзвонювати всю область. Я не знаю, хто його візьме. Не обнадіюєте людину, бо не знаю, що буде», - акцентує диспетчер.

 

Telegram Channel