Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Епідситуація ускладнюється: у місті на Волині переповнене відділення з хворими на COVID-19

Усі ліжка терапевтичного відділення зайняті.

Буг.

Епідситуація ускладнюється: у місті на Волині переповнене відділення з хворими на COVID-19

Для лікування хворих з пневмонією і підозрою на коронавірус вже перепрофілювали педіатричне відділення, терапевтичне – заповнене

7 вересня стало відомо про перепрофілювання ліжок педіатричного відділення Володимир-Волинського ТМО. За узгодження з управлінням охорони здоров’я їх відведено для лікування пацієнтів із СOVID-19. Таке рішення ухвалили, позаяк терапевтичне відділення, яке перепрофілювали раніше під COVID-19 – уже переповнене.

Про це повідомляє «Буг».

Інформацію підтвердила головний лікар Володимир-Волинського ТМО Тетяна Ващук. Вона розповіла, що хворих дійсно багато, епідеміологічна ситуація ускладнилась.

«Ми розгорнули педіатричне відділення під хворих на СOVID-19. На сьогодні у нас 43 випадки пневмонії із підозрою на СOVID-19, 6 випадків з яких – підтверджені, 37 – очікують результатів. Ми мусимо виходити з цього, що маємо. Щодо перепрофілювання ліжок – це узгоджено з управлінням охорони здоров’я.

Хворих дійсно багато, епідеміологічна ситуація ускладнилась. Якщо кількість пацієнтів буде збільшуватись, постане питання перепрофілювання інших ліжок.

За її словами, наразі під лікування пацієнтів на COVID-19 відведені такі відділення: терапевтивне, педіатричне та інфекційне.

«Терапевтичне відділення, педіатричне – все відведено під «ковід», реанімація – у нас там в резерві, для важких пацієнтів, де є ШВЛ, аби ми могли забезпечити інкубацію, кисневу терапію. Інфекційне відведене раніше. Якщо буде збільшуватись кількість хворих, будемо вирішувати питання перепрофілювання інших ліжок», – розповіла Ващук.

Джерело: Інтернет-видання "Буг".
Telegram Channel