Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
На «Поліській митниці» у Рівному – обшуки

У грудні 2019-го Рівненську митницю реорганізували у Поліську митницю ДФС.

Рівне Вечірнє.

На «Поліській митниці» у Рівному – обшуки

Працівники митниці подію коментують, але причину не називають

Сьогодні стало відомо про обшуки, які проводять співробітники Рівненського Управління СБУ в «Поліській митниці» Держмитслужби у Рівному.

Про це повідомляє Рівне Вечірнє.

Інформацію про обшуки сайту ВСЕ підтвердили і в пресцентрі УСБУ. Пресофіцерка Управління СБУ Інна Ілючок відповіла:

 «Так, дійсно, співробітники Управління СБУ в Рівненській області на даний момент здійснюють слідчо-оперативні заходи на території «Поліської митниці»ю

Підтвердив присутність правоохоронців Суспільному в телефонному коментарі і начальник Поліської митниці Сергій Панчук.

«Дійсно, у нас проводяться зараз слідчі дії, але подробиць сказати поки не можу. Все буде ясно по завершенню слідства. Причину обшуків поки назвати не можу», – зазначив митник.

Реклама Google

У грудні 2019-го року Рівненська митниця була реорганізована у Поліську митницю ДФС.

Нагадаємо, що 6 грудня 2019-го року Служба безпеки України проводила слідчі дії на Рівненській митниці. Підстава – кримінальне провадження, відкрите за матеріалами СБУ Державним бюро розслідувань. Йшлося про статтю 364 ККУ «Зловживання владою та службовим становищем». На митниці пояснили, що цікавили силовиків документи щодо здійснення у 2018 році митних оформлень.

У листопаді 2010-го у СБУ також заявляли, що посадовці Рівненської, Львівської та Івано-Франківської митниць організували нелегальну схему розмитнення іноземних авто. Обшуки в Рівненській митниці проводили працівники з Києва. У серпні 2019-го працівники ДБР з Києва провели обшуки у будівлі Рівненської митниці на вулиці Соборній та у приміщенні митного посту «Рівне» на вулиці Млинівській. Тоді йшлось про справи щодо ухилення від сплати податків, підробка документів, зловживання владою. У грудні 2019-го року Рівненська митниця була реорганізована у Поліську митницю ДФС.

Джерело: Рівне Вечірнє.
Telegram Channel