Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

ФК ’ВОЛИНЬ’ ЗНОВУ ПРОГРАВ... НА ЦЕЙ РАЗ У СУДІ!

Понад 583 мільйони гривень для футбольного клубу «Волинь», на які він розраховував, залишились блакитною мрією, оскільки рішення господарського суду Волинської області від 22 травня 2003 року залишене 15 липня 2003 року в силі Львівським апеляційним судом.

Понад 583 мільйони гривень для футбольного клубу «Волинь», на які він розраховував, залишились блакитною мрією, оскільки рішення господарського суду Волинської області від 22 травня 2003 року залишене 15 липня 2003 року в силі Львівським апеляційним судом. За позовом ДПІ у місті Луцьку до ТзОВ «Спортивний клуб «Футбольний клуб «Волинь» та ДП «Катерина», спільного українсько-польського підприємства «АБ Імекс» визнано недійсним договір про продаж трансферних прав, інформації та прав на використання навчально-тренувального процесу гравців футбольної команди спортивного клубу «Волинь-1» на суму 3 мільярди 500 мільйонів гривень. Нагадаємо, що ФК «Волинь» вимагав виплатити із держбюджету податок на додану вартість, що дорівнює двом з половиною річним бюджетам Волинської області, який, буцімто, випливав із укладеної угоди з дочірнім підприємством «Катерина».
Як розповіла нам вчора суддя Волинського господарського суду Валентина Слупко, предмет цієї угоди полягав у тому, що ДП «Катерина», яке фактично займалось торговельною діяльністю «купи—продай», чи точніше — перепродай, продала футбольному клубу «Волинь» трансферні права на гравців, не будучи футбольним клубом, та методику по навчально-тренувальному процесу, оцінивши її у три мільярди 500 мільйонів гривень.
Зважаючи на податкове законодавство, покупець мав право вимагати від держави повернення податку на додану вартість (ПДВ), включеного у ціну товару (послуг). Однак, як згодом з’ясувалось, розрахунки проводились векселем — з відстрочкою оплати до 2005 року.Судом було встановлено незаконність цієї операції, відсутність предмета договору. Угода була укладена сторонами фактично лише на папері з метою інтересам держави, тобто з метою отримати з держави незаконно 583 мільйони 333 тисячі гривень.
Богдан КРАВЧЕНКО.
Telegram Channel