Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
Дідусь з Рівного, який просив їсти в патрульних, насправді має потребу в іншому

Літньому чоловіку потрібні спілкування й увага.

Фотоколаж Суспільного.

Дідусь з Рівного, який просив їсти в патрульних, насправді має потребу в іншому

Коли патрульні опублікували історію із дідусем, допомогу чоловікові у соцмережах пропонували сотні людей. Серед них і представники благодійних організацій

Працівники патрульної поліції Рівненщини вдруге навідалися до 88-річного рівнянина, історія якого спричинила резонанс у cоціальних мережах. Йдеться про випадок, коли 5-го вересня дідусь викликав поліцію і повідомив, що йому немає за що купити їсти. Тоді копи купили йому те, чого він попросив, а після публікації історії сотні людей висловили бажання допомогти чоловікові. Про це інформує Суспільне.Рівне.

Першочергово поліцейські, посилаючись на інформацію від самого чоловіка, повідомили, що він нещодавно овдовів, а діти від нього нібито відмовились. Суспільне з'ясувало нові обставини цієї історії.

Після резонансу історії патрульні дізнались про чоловіка більше інформації. Дідусь таки стоїть на обліку в Територіальному центрі соціального обслуговування населення. Двічі на тиждень його відвідує соціальний працівник: купує продукти, ліки та прибирає у будинку.

«Ситуація така, що дідусь ніби забуває про це і щоразу розповідає, що йому ніхто не допомагає, і що він нічого не має», – розповіла Суспільному патрульна Іванна Бояківська.

У Територіальному центрі Суспільному підтвердили: на обліку чоловік у них стоїть з 2019-го року.

«Соціальний працівник приходить двічі на тиждень. Вони закупляють продукти, ходять в аптеку, готують їжу, прибирають в квартирі. За нашою інформацією, у нього взагалі дітей нема. Жінці, якій він відписав чи подарував частину свого будинку – це її діти. Вона померла два роки тому – це було до того, як він став до нас на облік», – розповіла директорка Терцентру Лариса Степанюк.

Коли патрульні опублікували історію із дідусем, допомогу чоловікові у соцмережах пропонували сотні людей. Серед них і представники благодійних організацій.

«Ми звернулися і сказали, що ми можемо раз в два тижні, раз в місяць забезпечувати його всіма необхідними продуктами, тобто робити якийсь закуп і завозити йому», – каже учасник громадського руху «Територія Добра» Сергій Музичук.

Рівнянин додає, що до чоловіка вони приїхали особисто. Тоді й зрозуміли, що, почувши цю історію, багато людей вже відшукали дідуся власними силами і продуктів тепер у нього достатньо. А ще з'ясували, що потребує він не так допомоги у купівлі чогось, як уваги і спілкування.

Коли патрульні опублікували історію із дідусем, допомогу чоловікові у соцмережах пропонували сотні людей. Серед них і представники благодійних організацій.

У патрульній поліції додали: випадки, коли літнім людям потрібна допомога – у них не рідкість.

«Така ситуація типова для людей одиноких, старшого віку, які залишаються самі і мають певні проблеми зі здоров’ям і самообслуговуванням. Тобто це не є щось таке екстра, але справді дідусю потрібна допомога, бо він не готує собі їсти», – додала патрульна Іванна Бояківська.

Telegram Channel