Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Як працюватимуть маршрутки і чи платитимуть за проїзд пільговики: у Нововолинській міськраді обговорювали важливі питання

Наразі обидві сторони продовжують працювати над суперечливими питаннями.

Фото Pixabay.

Як працюватимуть маршрутки і чи платитимуть за проїзд пільговики: у Нововолинській міськраді обговорювали важливі питання

Причиною послужили значна кількість скарг нововолинців на незадовільне обслуговування

У Нововолинській міській раді обговорили питання щодо роботи маршруток та безкоштовного проїзду для пільговиків.

На засіданні шукали компроміс з підприємцями щодо перевезень громадян пільгових категорій на маршрутах №2  і №6. Адже, як відомо, держава надала їм таке право, але коштами не забезпечила.

Один із дев’яти перевізників – Сергій Жура – прийняв рішення розірвати договір з міською радою. Свій крок пояснив тиском, який здійснюється на нього через соцмережі. Саме цей перевізник здійснював пільгові перевезення населення на маршрутах №2 і №6. 

Карантинні заходи внесли свої корективи у роботу громадського транспорту, зокрема, щодо наповненості в автобусах. Спостерігається потік людей, особливо в ранковий час, яких не можна за один рейс забрати. Це, звісно, викликає невдоволення. Додався інцидент, коли було відмовлено в безоплатному перевезенні дитини загиблого учасника АТО. 

Один із дев’яти перевізників – Сергій Жура – прийняв рішення розірвати договір з міською радою. Свій крок пояснив тиском, який здійснюється на нього через соцмережі. Саме цей перевізник здійснював пільгові перевезення населення на маршрутах №2 і №6. Тепер шукають людину, яка б стала на його рейси.

Перед міською радою постала проблема: як компенсувати втрати перевізникам за пільговиків. Кошти в міській казні є – зекономлені у період, коли в зв’язку з карантином громадський транспорт не працював. Однак, за словами начальника відділу транспорту і зв’язку міськвиконкому Юрія Коцури, їх не всім підприємцям можуть  надати. Бо залежить від групи оподаткування й потрібно з’ясувати всі деталі. Тому наразі обидві сторони продовжують працювати над суперечливими питаннями.

Нагадаємо, на Волині поліцейські проводять уроки для дітей, аби нагадати про правила безпеки на дорогах.

 

Telegram Channel