Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
У Зеленського пояснили, що означає спільна із бойовиками перевірка українських позицій

Окупанти вільно зможуть прийти на позиції українських воїнів.

Фото REUTERS.

У Зеленського пояснили, що означає спільна із бойовиками перевірка українських позицій

В Офісі президента України розповіли про домовленості у межах Тристоронньої контактної групи про спільне інспектування в районі населеного пункту Шуми з представниками окупаційних адміністрацій окремих районів Донецької та Луганської областей

В ОП уточнили, що юридично інспекцію проводитимуть не сторони воєнного конфлікту, а посередник – ОБСЄ «у супроводі представників сторін». Про це йдеться в на сайті Офісу президента.

«Сьогодні досягнута домовленість у межах Тристоронньої контактної групи про спільне інспектування в районі населеного пункту Шуми за участю представника координатора від ОБСЄ. Юридично інспекцію проводять не сторони воєнного конфлікту, а посередник – ОБСЄ у супроводі представників сторін», - вказано в повдомленні.

В ОП також рекомендували «освіжити в пам'яті» історію діяльності СЦКК, а також пункт 2 Комплексу заходів з виконання Мінських домовленостей в частині, яка визначає сторони на лінії розмежування.

Вкрай обмежений прояв присутності бойовиків нічого нікому не може дати, крім єдиного – ще одного аргументу на користь правоти України.

Також в офісі кажуть, що Росія відмовилася від роботи в рамках СЦКК, зазначивши, що розуміють мету таких дій РФ. Втім натякнули, що реалізувати задум РФ не вдасться.

«Вкрай обмежений прояв присутності бойовиків нічого нікому не може дати, крім єдиного – ще одного аргументу на користь правоти України. Вкотре разом з міжнародною спільнотою закликаємо Росію повернутися до СЦКК, утримуватись від цього – абсурдно», - йдеться в заяві.

Нагадаємо, Ірина Геращенко прокоментувала заяви Фокіна: «Це не мудрість старців, а капітуляція».

Telegram Channel