Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Чи повернеться Україна до жорсткого карантину через коронавірус

Коронавірусом інфіковані вже 145 тисяч українців.

Фото з відкритих джерел.

Чи повернеться Україна до жорсткого карантину через коронавірус

Інфіковані вже понад 145 тисяч українців

Міністерство охорони здоров'я не планує повертати всю країну до повної ізоляції через поширення коронавірусу.

Школа в умовах пандемії: освітній омбудсмен розповів про проблеми, які виникли за тиждень навчання
поширення коронавірусу. 

Про це очільник МОЗ Максим Степанов розповів в ефірі «Сніданку з 1+1». 

«Ми вважаємо, що та модель, яка зараз є в умовах адаптивного карантину, в залежності від базових принципів (рівень захворюваності та заповненість ліжок), працює. Наприклад, зростає захворюваність у Львівській та Івано-Франківській областях, але не зростає у Херсонській та Запорізькій. То навіщо там вводити жорсткий карантин», – вважає міністр охорони здров’я Максим Степанов. 

Відомо, за яких умов жорсткий карантин все ж можуть ввести.

 

Відповів Степанов і на запитання, за яких умов жорсткий карантин все ж можуть ввести, якщо захворюваність семетрично буде зростати у всіх регіонах України. Утім, такий сценарій розвитку подій він назвав апокаліптичним. 

Реклама Google

«Якщо у всій країна, у всіх містах, по всіх районах одночасно протягом 14 днів кількість людей, які захворіли, буде перевищувати показники, а заповненість ліжок буде понад 75 відсотків. Ми кажемо так: від 50 тисяч одночасно в лікарнях. 50 тисяч - це ті додаткові місця, які ми хочемо вводити», - зауважив Максим Степанов.

Нагадаємо, станом на середу, 10 вересня, від початку пандемії в країні коронавірусом інфікувалися 145 612 осіб. Наразі пом'якшити карантин заборонено у Києві та у 17 областях. 

Telegram Channel