Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Відбувся черговий суд по справі терориста Кривоша, який захопив у Луцьку автобус із заручниками

Максим Кривош захопив 21 липня автобус із заручниками у Луцьку.

Фото Громадського.

Відбувся черговий суд по справі терориста Кривоша, який захопив у Луцьку автобус із заручниками

Терористу Максиму Кривошу (Плохому), який захопив у Луцьку автобус «Краснилівка – Берестечко» з 13 пасажирами, продовжили міру запобіжного заходу на 60 діб.

Відповідне рішення ухвалив Луцький міськрайонний суд 10 вересня, повідомляє ІА Волиньпост.

Головував на засіданні суддя Андрій Олексюк.

Нагадаємо, Максима Кривоша підозрюють у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 258 (терористичний акт), ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю та вибуховими пристроями), ст. 348 (замах на життя працівника правоохоронного органу), ст. 147 (захоплення заручників) Кримінального кодексу України.

Кривош сказав, що його потрібно відпустити «як терористку Савченко», бо має «кілька важливих справ» у Верховній Раді.



Слідчий Іван Ляшук попросив зробити засідання закритим, адже розкриватимуть дані слідчих дій та подальші плани слідства.

Начальник відділу прокуратури Волинської області Вадим Старчук  запропонував заборонити лише пряму трансляцію та повний відеозапис засідання, що й підтримав суд.

Іван Ляшук зазначив, що результати низки експертиз, зокрема зброї, судово-психіатричної будуть готові за кілька місяців. Він попросив продовжити строк досудового розслідування ще на 6 місяців - до 21 січня 2021 року.

Натомість Максим Кривош сказав, що його потрібно відпустити «як терористку Савченко», бо має «кілька важливих справ» у Верховній Раді.

Нагадаємо, вдруге оголосив голодування.

Джерело: ІА Волиньпост.
Telegram Channel