Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Відповість за те, що наловив окунів і карасів у волинському заказнику (Фото)

Інцидент стався на водному об’єкті поблизу с. Хорів Локачинського району.

Фото VolynFishPatrol.

Відповість за те, що наловив окунів і карасів у волинському заказнику (Фото)

Браконьєр відповідатиме за законом

У Лучному заказнику порушник заподіяв шкоди на понад тисячу гривень.

Про це повідомляє Волинський рибоохоронний патруль.

9 вересня Волинський рибоохоронний патруль викрив грубе порушення правил рибальства. Інцидент стався на водному об’єкті поблизу села Хорів Локачинського району (Гідрологічний заказник «Лучний»).

 

 Близько 6 години виявили порушника, який здійснював вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям – мисиновою сіткою. Зловмисник встиг зловити рибу: 12 екз. карась сріблястий та 6 екз. окунь звичайний. Завдано шкоду, заподіяну порушенням законодавства про природно-заповідний фонд, на суму 1 206 гривень.

 Завдано шкоду, заподіяну порушенням законодавства про природно-заповідний фонд, на суму 1 206 гривень.

На особу склали протокол про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи направлять до районного суду для притягнення правопорушника до відповідальності та відшкодування завданої шкоди. Сітку вилучили.

Пізніше на тій ж водоймі зафіксували громадянина, який порушував Правила рибальства. На особу оформили протокол про адмінправопорушення та наклали відповідні штрафні санкції.

Волинський рибоохоронний патруль вкотре закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись природоохоронного законодавства. Про порушення правил рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» відомства: (067) 360 78 40.

Довідкова інформація

Розрахунок за незаконне добування водних біоресурсів у ПЗФ України здійснюється відповідно до постанови КМУ від 24.07.2013 р. № 541 «Про затвердження такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд». Так, компенсація за один незаконно виловлений екземпляр карася сріблястого становить 30 грн, окуня – 141 грн.

 

 

Telegram Channel