Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Луцька художниця переконана, що «Мовчання – золото»

В експозиції представлено два десятки творів живопису та графіки.

Фото volyn-museum.com.ua.

Луцька художниця переконана, що «Мовчання – золото»

Зз нагоди відзначення 935-ої річниці Луцька, у Художньому музеї відкрили виставку творів Елеонори Сабової-Дишко

«Мовчання – золото» – під такою таємниче-інтригуючою назвою, з нагоди відзначення 935-ої річниці Луцька, у Художньому музеї відкрили виставку творів луцької мисткині, учасника мистецького об’єднання «КУЛЯ» Елеонори Сабової-Дишко. В експозиції представлено два десятки творів живопису та графіки, що виконані художницею у різні періоди, інформує «Музейний простір Волині».

Кожен об’єкт, створений Елеонорою Сабовою-Дишко – це своєрідний промінчик у далеку минувшину, спроба художниці реконструювати в уяві глядача призабуті події, загублені в часі образи.

Модератором події була завідувачка музею Зоя Навроцька, яка зазначила, що кожен об’єкт, створений Елеонорою Сабовою-Дишко – це своєрідний промінчик у далеку минувшину, спроба художниці реконструювати в уяві глядача призабуті події, загублені в часі образи. Послуговуючись мовою метафор та алегорій, вона розповідає про речі, які залишаються незмінними: людські стосунки в перипетіях історії.


З привітанням виступила заступник в. о. міського голови з питань діяльності виконавчих органів Луцької міської ради. Ірина Чебелюк. ​
 

З привітанням виступила заступник в. о. міського голови з питань діяльності виконавчих органів Луцької міської ради. Ірина Чебелюк. Вона зазначила те, як нині, в умовах карантинного режиму, бракує таких зустрічей із мистецтвом.

Реклама Google

Очільниця Департаменту культури Луцької міської ради Тетяна Гнатів іще раз наголосила про вагомий внесок творчого тандему Олександра та Елеонори Дишко у розвиток культури міста, поділилася планами на майбутнє. Про головні етапи біографії та творчості розповіла присутнім старший науковий співробітник музею Олена Старикова.

Родзинкою події стала презентація альбому-каталогу творів Е. Сабової-Дишко «Мовчання – золото» (редактор: В. Федосюк, технічний редактор: О. Більчук), який було видано за сприяння та підтримки Луцької міської ради.

 

 

Telegram Channel