Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На Рівненщині – півсотні школярів на самоізоляції через коронавірус

Класи на карантині.

Фото з відкритих джерел.

На Рівненщині – півсотні школярів на самоізоляції через коронавірус

За два тижні навчання 22 класи на карантині

Вчителі прогнозують, що цей навчальний рік буде одним із найважчих у їхній педагогічній кар’єрі. Адже карантинні реалії подвоїли навантаження на педагогів. Якщо про захист лікарів держава ще подумала, то вчителів залишили сам на сам із проблемами. І нікого не хвилює, що вони піддаються такому ж ризику, як медики.

Лише за два тижні навчання коронавірусом на Рівненщині заразився 31 вчитель, а 22 класи у різних школах області було відправлено на самоізоляцію.

По це пише Рівне Вечірнє. 

«Вчитель відповідає за організацію навчального процесу: за поведінку дітей, за дотримання дистанції, щоб діти не наражалися на небезпеку. Забезпечувати засобами захисту школи мають їхні засновники, бо вони є комунальними закладами. Адже держава лише виставила вимоги, проте не гарантувала ніяку підтримку.

Вимушено у Рівненській області через виявлення у класах хворих на COVID-19 було переведено на дистанційну форму навчання 500 школярів. А у місті Дубно, яке досі перебуває у «червоній» зоні, діти почали вчитися дистанційно ще з 1 вересня.

 

Мене узагалі здивували рекомендаційні листи від міністерства з погрозами, де йшлося про кримінальну відповідальність керівників навчальних закладів. Я впевнений, що такого не повинно бути. Якби держава забезпечила усім необхідним, тоді могла б вимагати. Ніхто не сидить склавши руки. Але школа не завжди має ресурс, щоб усіх забезпечити. Якщо батьки можуть в цьому допомогти і самі придбають своїй дитині захисну маску, то ніхто заперечувати не буде. Бо педагоги і так стараються налагодити освітній процес, щоб діти мали доступ до знань, – розповів Петро Коржевський, начальник обласного управління освіти і науки.

«Усі розуміють, що дистанційна форма навчання не дає того ефекту, коли дитина засвоює навчальний матеріал разом із вчителем. Більше того, у нас на державному рівні ще не сформована необхідна кількість контенту, щоб переходити на дистанційну форму навчання. Разом із тим, держава має розуміти, що вчителі піддаються великому ризику. Бо за день вони контактують із величезною кількістю людей. В одній школі перебуває близько тисячі учнів, а усі діти після навчання контактують зі своїми рідними. Тому саме на рівні школи потрібно зробити усе можливе, щоб зупинити поширення коронавірусу.

Наразі ми радимося з директорами навчальних закладів, щоб з’ясувати, яку саме маємо потребу. Всі наші потреби будуть направлені у листах з проханнями до Міністерства освіти. Якщо держава декларує, що фонд боротьби з коронавірусом призначений саме для цього, то звідти нам мають виділити кошти. Адже влітку держава не думала про школу, та з настанням вересня усе змінилося», – пояснив освітянин.

До слова, вимушено у Рівненській області через виявлення у класах хворих на COVID-19 було переведено на дистанційну форму навчання 500 школярів. А у місті Дубно, яке досі перебуває у «червоній» зоні, діти почали вчитися дистанційно ще з 1 вересня.

 

Джерело: Рівне Вечірнє.
Telegram Channel