Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
За скелет тиранозавтра хочуть від 6 до 8 мільйонів доларів

Такий тиранозаврик прикрасить будь-яку колекцію.

Фото Christie’s Images Ltd.

За скелет тиранозавтра хочуть від 6 до 8 мільйонів доларів

Це один з небагатьох повністю збережених скелетів тиранозавтрів

Цієї осені аукціонний дім «Крісті» пропонує на продаж скелет тиранозавра. Відомий як Стен, зразок має близько 67 мільйонів років. Несподіваниv чином він потрапив у блок ХХ століття під час вечірнього розпродажу на «Крісті» 6 жовтня. Скелет виставлять на загальний огляд у центрі Рокфеллера до 21 жовтня, інформує artmarketmonitor.com. Від продажу очікують отримати від 6 до 8 мільйонів доларів США.

Скелет Стена має майже 4 метра у висоту та понад 12 метрів у довжину і складається з 188 оригінальних кісток. Це один з небагатьох повністю збережених скелетів тиранозавтрів.

Скелет Стена має майже 4 метра у висоту та понад 12 метрів у довжину і складається з 188 оригінальних кісток. Це один з небагатьох повністю збережених скелетів тиранозавтрів. Вперше його було виявлено наприкінці 1980-х років у геологічній формації Хелл-Крик, розташованій між Південною Дакотою, Вайомінгом і Монтаною. У 1992 році комерційні дилери викопали решту кісток. За оцінками вчених, тварина отримала за життя рани від таких же тиранозавтрів.

На аукціон динозавтр потрапив з приватного Інституту геологічних досліджень, яку очолює комерційний дилер та колекціонер копалин Піт Ларсон. Інститут демонстрував і вивчав зразок протягом останніх двох десятиліть. Ларсон, суперечлива фігура у світі палеонтології, пов'язаний з рекордним продажем динозавра Сью, вік якого сягав 67 мільйонів років на аукціоні «Сотбі» у 1997 році. Тоді скелет придбав Музей природознавства в Чикаго за 8,4 мільйона доларів.

Як і у випадку із Сью, продаж, швидше за все, приверне інтерес музеїв. У заяві «Крісті» про продаж йдеться про «рідкісну можливість для колекціонера, установи чи благодійника музею придбати надзвичайний скам’янілий скелет».


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel