Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
«Пішов нах**, Ердоган»: Туреччина викликала посла Греції через жорстку лайку в газеті

Грецьке зовнішньополітичне відомство теж засудило такий заголовок видання.

Фото eurointegration.com.ua.

«Пішов нах**, Ердоган»: Туреччина викликала посла Греції через жорстку лайку в газеті

До МЗС Туреччини викликали посла Греції через образливий заголовок грецької газети про турецького президента Реджепа Таїпа Ердогана

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив, що його відомство жорстко відповіло послу Греції Міхаелю-Крістосу Діамессісу за вульгарний заголовок в грецькій газеті «Демократія» про Ердогана. Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Hurriyet.

Чавушоглу наголосив, що для новинних агентств обох країн цілком природно критикувати політиків один одного - іноді жорстко, – але свобода преси не означає свободу образ.

Заголовок грецької газети написаний турецькою мовою – Siktir git, Mr. Erdogan, що можна перекласти як «Пішов нах**, пан Ердоган».

Заголовок грецької газети написаний турецькою мовою – Siktir git, Mr. Erdogan, що можна перекласти як «Пішов нах**, пан Ердоган». Слід зазначити, що газета, яка опублікувала статтю з таким заголовком, за інформацією з Вікіпедії, є таблоїдом і не має значного тиражу.

Частина турецьких медіа заретушували частину скандального заголовку газети, наводячи зображення її першої шпальти.

Грецьке зовнішньополітичне відомство теж засудило такий заголовок видання.

Реклама Google

У Греції були розбіжності з Туреччиною з цілої низки питань, зокрема це стосується претензій на вуглеводневі ресурси в регіоні, засновані на суперечливих претензіях з приводу протяжності їх континентальних шельфів.

Напруженість загострилася минулого місяця після того, як Анкара відправила судно Oruc Reis для розвідки газу і нафти в спірних регіонах Середземного моря.

Telegram Channel