Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
На Волині побільшало хворих на коронавірус, порівнюючи із попереднім тижнем

Інформувала головний санлікар Волині.

Фото з Волинської ОДА.

На Волині побільшало хворих на коронавірус, порівнюючи із попереднім тижнем

Приріст проти минулого тижня становить 24%.

На Волині кількість хворих на COVID-19 збільшилася, порівнюючи із попереднім тижнем. 

Про це розповіла головний державний санітарний лікар у Волинській області Наталія Янко на засіданні регіональної комісії з питань ТЕБ та НС, – інформує пресслужба облдержадміністрації.

Наталія Янко розповіла про ситуацію із захворюваністю в області. За її словами становище залишається напруженим, спостерігається тенденція до збільшення хворих на COVID-19. Кількість нових випадків захворювання становить 583 проти 470 попереднього тижня. Тобто приріст проти минулого тижня становить 24%.

Щодо загальної кількості захворілих, то з початку епіднагляду в області зареєстровано майже 7 тис. осіб. Понад 11% від усіх захворілих становлять медичні працівники (782 осіб). Відсоток завершених випадків в області  становить 72% (одужало понад 4,8 тис. волинян).

Із початку епіднагляду в області зареєстровано майже 7 тис. осіб. Понад 11% від усіх захворілих становлять медичні працівники (782 осіб). Відсоток завершених випадків в області  становить 72% (одужало понад 4,8 тис. волинян).

 

В цілому по області зареєстровано 146 летальних випадків. За останню добу від COVID-19 померло троє волинян. Причинами смерті у 90% із них є розвиток вірусних пневмоній та наявність супутніх захворювань (серед найпоширеніших це – онко - та серцево-судинні захворювання, цукровий діабет, надмірна вага).

«Показник завантаженості ліжок в лікарнях, куди госпіталізують пацієнтів з коронавірусом 1-ї хвилі за останніх 5 днів не перевищує рекомендований (більш як 50 відсотків) і коливається в межах 46 – 49%», - повідомила головний державний санітарний лікар області.

В області методом ПЛР на виявлення коронавірусу всього обстежено понад 45 тис. осіб (приватними лабораторіями –  2,5 тис., Волинським обласним лабораторним центром – близько 43 тис.). Методом ІФА обстежено -  понад 48 тис. осіб (в тому числі приватними лабораторіями – понад 800 осіб, комунальними лікувальними закладами – понад 46 тис., Волинським обласним лабораторним центром – близько 900 осіб). У понад  6 тис. осіб виявлено антитіла до нового коронавірусу.

Джерело: Волинська ОДА.
Telegram Channel