Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Лікар пояснив, чому інфіковані по-різному переносять коронавірус, і що на це впливає

Досвід Ізраїлю.

Фото з відкритих джерел.

Лікар пояснив, чому інфіковані по-різному переносять коронавірус, і що на це впливає

Ізраїльську медицину вважають однією з найкращих у світі. У тому числі й у тому, що стосується боротьби з коронавірусом. Як борються із ковідом ізраїльські лікарі та чим такий досвід корисний для українців, розповів лікар-реаніматолог з Ізраїлю Борис Бриль

Люди хворіють на COVID-19 не від вірусу, всі симптоми недуги не від вірусу, а від того, як імунітет людини реагує на присутність вірусу. 

Так в ефірі «Сніданку з 1+1» лікар-реаніматолог з Ізраїлю Борис Бриль пояснив те, що інфіковані по-різному переносять недугу. 

«Саме тому у когось, як у дітей, хвороба минає абсолютно безслідно. Діти 10-14 років навіть можуть не знати, що хворіють. В когось імунітет дає сильну відповідь. Тому є ураження легень, як і ураження всіх органів, судин», - пояснив медик. 

Важливим є те, яку кількість вірусу людина вдихнула. 

Реклама Google

Він наголошує, що важливим є те, яку кількість вірусу людина вдихнула. «Чим більша кількість, тим сильнішою буде відповідь організму. Це як сплеск», – додає він.

Борис Бриль розповів, що в Ізраїлі в лікуванні інфікованих вже не використовують антибіотики, на відміну від України. «Протоколів (для лікування хворих на COVID-19 - Ред.) як таких немає. Є випробування різних варіацій лікування. Наприклад, ми починали лікувати протималярійними препаратами. Зарах вже ні, бо вони підвищили смертність. В Ізраїлі також хороший метод лікування моноклональними антитілами та антитілами тих, хто вже переніс хворобу. Плазму вводять важкохворим», – розказав Борис Бриль. 

Джерело: ТСН.
Telegram Channel