Курси НБУ $ 41.45 € 46.11
Головний санлікар України назвав умови, за яких жорсткий карантин може повернутися

Чи є імовірність локдауну?

Фото з відкритих джерел.

Головний санлікар України назвав умови, за яких жорсткий карантин може повернутися

У МОЗ кажуть, що на локдаун можна піти і раніше 25 жовтня, і пізніше

Повернення жорсткого карантину в Україні залежатиме від зростання кількості інфікованих коронавірусом. Обмежень вдасться уникнути жорсткого карантину, якщо громадяни будуть дотримуватися протиепідемічних норм (носіння маски, соціальна дистанція і миття рук), а бізнес створить ці умови.

Про це розповів головний санітарний лікар Віктор Ляшко , інформує ТСН.

За його словами, бізнес повинен створити умови для того, «щоб люди могли спокійно пересуватися». Зокрема, якщо йдеться про кафе, ресторани й бари, то відстань між столикам повинна бути 1,5 м.

Головний санлікар спростував інформацію про нібито повернення тотального карантину саме після місцевих виборів 25 жовтня. Це може статися в будь-який момент. 

«Межа — кількість зайнятих лікарняних ліжок. Інакше система охорони здоров’я може опинитися на межі колапсу, бо окрім ковідних хворих у нас ще є люди з інфарктами, інсультами та іншими захворюваннями, кому невідкладна допомога повинна надаватися», - пояснив заступник голови МОЗ.

Водночас  головний санлікар спростував інформацію про нібито повернення тотального карантину саме після місцевих виборів 25 жовтня. Це може статися в будь-який момент. 

Реклама Google

«Повторюся: ніхто нікого закриватиме, якщо ми дотримуватимемося протиепідемічних норм, і епідемію можна буде контролювати... І щодо національного локдауну, то я б не прив’язувався до будь-якої дати. На локдаун можна піти і раніше 25 жовтня, і пізніше. Залежить тільки від зростання кількості випадків інфікування коронавірусом», - наголосив Ляшко. 

 

Заступник голови МОЗ нагадав, що через різке зростання хворих Ізраїль вже пішов на другий тотальний карантин. Зі слів Ляшка, «тут мало сподіватися на те, що ми не повторимо цей досвід, хоча потрібно все для цього робити».

Нагадаємо, за добу 23 вересня позитивний результат тесту на COVID-19 отримали 3 372 жителів України, 52 хворих померли, а 1 788 одужали

Джерело: ТСН
Telegram Channel