Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Епідеміологи назвали причини зростання захворюваності коронавірусу на Волині

На Волині рекорд хворих!

Фото з відкритих джерел.

Епідеміологи назвали причини зростання захворюваності коронавірусу на Волині

Волиняни нехтують заходами безпеки

На Волині в порівнянні з минулим тижнем захворюваність на коронавірус зросла вдвічі.

Про тенденцію поширення COVID-19 розповіла в програмі «Сьогодні. Головне» на Суспільному епідеміологиня обласного лабораторного центру Валентина Новачевська.

За її словами, приріст кількості зареєстрованих випадків нині становить 27%. «Протягом останнього місяця є тенденція до росту як інфікованості, так і смертності від цієї інфекції в нашій області», – зазначає Валентина Новачевська.

Інтенсифікувалося життя, інтенсифікувалися зв’язки, спілкування. Більше заповнений транспорт. Більше людей у закладах торгівлі.

Різке зростання інфікованості епідеміологи Волинського лабораторного центру пов'язують із завершенням літа та періоду відпусток.

«Повернулися в організовані колективи у школи, в інститути, у дитячі садочки. Тобто інтенсифікувалося життя, інтенсифікувалися зв’язки, спілкування. Більше заповнений транспорт. Більше людей у закладах торгівлі», –  розповіла епідеміологиня.

Також серед причин зростання кількості недужих – недотримання волинянами заходів безпеки. Зокрема, нехтування медичними масками у місцях масового скупчення.

 

Нагадаємо, 26 вересня в області зареєстрували найбільшу кількість недужих на COVID-19 за увесь час спостережень - 138 лабораторно підтверджених випадків. Троє людей померли цієї доби від ускладнень викликаних хворобою.

Джерело: Суспільне. Волинь.
Telegram Channel