Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
У хворих на коронавірус додалися нові симптоми

Хворі відрізняються.

Фото з відкритих джерел.

У хворих на коронавірус додалися нові симптоми

Клінічна картина у пацієнтів змінюється

Клінічна картина і симптоми коронавірусу у пацієнтів, які надходять в Харківську обласну інфекційну лікарню з коронавірусів, за півроку пандемії змінилася.  Хворі, які надходили у березні, відрізняються від хворих, які надходять у вересні - додалися інші симптоми. 

Про це в інтерв'ю «Суспільному» розповіла завідувачка приймального відділення інфекційної лікарні Світлана Молокова.

Лікарка каже, що говорити про те, чи змінився сам вірус і став більш агресивним, зарано, оскільки це наукова праця. Але вона відзначила, що медики можуть спостерігати, як змінюється клінічна картина у пацієнтів.

Ті хворі, які надходили до нас у березні, відрізняються від тих, що були у травні, і так далі.

 

«Ті хворі, які надходили до нас у березні, відрізняються від тих, що були у травні, і так далі. Зараз додались нові симптоми. Одного часу хворі скаржились лише на слабкість, субфебрильну температуру (до 37-38 градусів — ред.), а потім виявляли вже пневмонію двобічну. Потім картина змінилася. Хворі скаржились на сильний біль у горлі, високу температуру до 39.

 

Реклама Google

В серпні, ближче до вересня, з’явилися хворі, які скаржились на нежить, загальні ознаки респіраторних інфекцій: першіння в горлі, нежить, іноді температура, іноді ні. Два-три дні — сухий кашель, потім продуктивний кашель і задуха», - розповідає Світлана Молокова.

Лікарка говорить, що змінився спектр деяких антибактеріальних препаратів, по-іншому медики інакше ставляться до гормонотерапії, з досвідом змінюються схеми лікування та якість. 

Нагадаємо, що на початку карантину часто порушувалося питання, як обробляти продукти, пакети після магазину тощо. На сьогоднішній день епідеміологи не радять такі способи, оскільки це досить умовно допомагає профілактувати вірус. 

Джерело: ТСН
Telegram Channel