Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Слідство розглядає теракт – як одну із версій катастрофи Ан-26 з курсантами, – ДБР

Місце катастрофи.

Фото – РБК-Україна.

Слідство розглядає теракт – як одну із версій катастрофи Ан-26 з курсантами, – ДБР

Для підтвердження або спростування цієї версії призначать вибухотехнічну експертизу

Слідство, яке проводить розслідування авіакатастрофи літака АН-26 під Харковом, не відкидає версію теракту. Для підтвердження або спростування її буде призначена вибухотехнічна експертиза.

Про це передає РБК-Україна з посиланням на начальника Головного слідчого управління ДБР Максима Борчаковського.

«Всі версії, які лунають у ЗМІ, не відкидаються. З метою об'єктивного досудового розслідування наразі триває технічне розслідування, за результатами якого будуть уточнені версії», - заявив Борчаковский.

 Борчаковский спростовує інформацію про відмову двигуна як причину катастрофи АН-26.

Зараз слідство зосереджено на 4 версіях: технічної несправності, помилки екіпажу, помилки групи підготовки польотів і неналежного ремонту літака.

За словами Борчаковского, ці версії виникли в результаті первинного огляду місця події і дослідження даних радіообміну екіпажу і диспетчерів.

 

Нагадаємо, в п'ятницю ввечері, 25 вересня, в Харківській області поблизу Чугуєва зазнав аварії літак Ан-26 Повітряних сил Збройних сил України.

Внаслідок авіаційної катастрофи 26 осіб загинули, один із курсантів – у стані середньої тяжкості перебуває у лікарні міста Чугуїв.

Для ідентифікації загиблих у катастрофі військового літака АН-26 біля Чугуєва потрібно буде провести ДНК-експертизи, оскільки тіла – дуже понівечені. За дорученням президента України вже створили слідчу комісію, яка розслідуватиме причини трагедії. 

На місці трагедії знайшли чорні скриньки  Авіакатастрофа АН-26 біля Чугуєва: чорні скриньки вилучили з літака . Вони вціліли і незабаром їх передадуть на розшифровку.

В авіатрагедії загинув військовий з луцької авіабригади. Андрій Померанцев служив у Луцьку перед вступом на льотний факультет Харківський національний університет Повітряних Сил імені Івана Кожедуба.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: На борту літака був також уродженець Любомля Олег Широчук. Чоловік загинув. У нього залишилась дружина та донька

Джерело: РБК-Україна
Telegram Channel