Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Офтальмологи дістали з ока волинянина... величезний осколок металу (Фото)

Врятували від сліпоти.

Фото: ВОКЛ: мікрохірургія ока.

Офтальмологи дістали з ока волинянина... величезний осколок металу (Фото)

Минулого тижня на базі відділення мікрохірургії ока було проведено черговий день вітреоретинальної хірургії (хірургії сітківки та склистого тіла), під час якого було виконано надзвичайно складних операцій на очах наших Волинян, без яких шансів на покращення зору практично не було б

Проведено декілька операцій з приводу відшарувань та розривів сітківки, діабетичних офтальмологічних ускладень, крововиливів у склисте тіло, важких травматичних катаракт з підвивихами кришталика. Про це інформує ВОКЛ: мікрохірургія ока. у фейсбуці.

Реклама Google

Також, під кінець операційного дня до нас звернувся пацієнт, який декілька годин тому отримав серйозну травму при роботі з металом.

 

 При огляді та під час комп'ютерної томографії було встановлено та підтверджено діагноз проникаючого поранення ока з внутрішньоочним стороннім тілом.

З ока пацієнта було видалено величезний (6х3 мм) металевий осколок (фото 2), який пронизав все око аж до сітківки, ураженя якої могло б спричинити повну сліпоту.

Пацієнта екстренно було взято в операційну.

 

В ході операції хірургами (Уразов Артем Жараспаєвич та Рудавська Лідія Михайлівна Рудавська) з ока пацієнта було видалено величезний (6х3 мм) металевий осколок (фото 2), який пронизав все око аж до сітківки, ураженя якої могло б спричинити повну сліпоту.

На превелике щастя, операція пройшла успішно, металевий осколок було вилучено, призначено відповідне лікування задля боротьби з інфекцією та запаленням.

На сьогодні, стан ока пацієнта є задовільним, зорові функції поступово покращуються. За декілька тижнім пацієнта чекає наступний етап оперативного лікування для досягнення максимального функціонального результату.

 

 Раніше, таких пацієнтів необхідно було скеровувати в інші міста, проте наразі сучасне та якісне обладнання нашого відділення дозволяє проводити найскладніші операції на очах, економлячи дорогоцінний час, який є дуже важливим, наприклад, при патології сітківки чи травмах ока.

Telegram Channel