Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
У Луцьк помер відомий лікар

Світла пам’ять!

Фото з відкритих джерел.

У Луцьк помер відомий лікар

Сум втрати разом із сім’єю поділяють численні пацієнти,  їх родичі, а також велика армія колег та учнів

Відійшов у вічність відомий лікар-невролог, завідувач впродовж 27 років неврологічним відділенням Волинської обласної клінічної лікарні Микола Леонтійовичем Потолочний.

Про це повідомили на сайті КП «Волинська обласна клінічна лікарня».

 

 За свій 60-ти річний трудовий шлях  Микола Леонтійович був свідком та активним учасником розвитку неврологічної служби, розвитку неврології , як науки та як практичної спеціальності.

 Свій професійний шлях Микола Леонтійович розпочав у 1960 р. і завершив у 2018р.  Етапами його лікарської діяльності були: лікар-невролог, завідувач неврологічного відділення та заступник головного лікаря обласної лікарні Ліксанупру , завідувач неврологічного відділення обласної клінічної лікарні та обласний позаштатний спеціаліст з неврології управління охорони здоров’я облдержадміністрації.

   За свій 60-ти річний трудовий шлях  Микола Леонтійович був свідком та активним учасником розвитку неврологічної служби, розвитку неврології , як науки та як практичної спеціальності. Від тонкощів топічної діагностики, яку знав досконально, і на якій базувалась постановка діагнозів  у неврологів попередніх поколінь, до сучасних високих медичних технологій таких, як МРТ, комп’ютерна томографія, церебральна ангіографія, нейроміографія, електроенцефалографія та інші.

     В очолюваному ним відділенні концентрувались найважчі хворі  області із патологією центральної нервової системи та церебро-васкулярними хворобами. На базі відділення проходили інтернатуру або стажувались практично всі неврологи області. 

«Сум втрати разом із сім’єю поділяють численні пацієнти,  їх родичі, а також велика армія колег та учнів. Глибока та широка ерудиція,  майстерне  клінічне мислення, інтелігентність, елегантність  — саме ці риси Миколи Леонтійовича залишаться в пам’яті тих, хто мав нагоду із ним спілкуватись та працювати. На жаль, старість та смерть є завершальною фазою людського життя, навіть самого видатног», – йдеться у прощальному слові від колективу медичного закладу.

 

 

 

   

Джерело:  КП «Волинська обласна клінічна лікарня».
Telegram Channel