Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Артур Герасимов: «За рівнем тестування на коронавірус ми програємо країні-агресору, і це питання національної безпеки»

Політик переконаний, що обороноздатність держави напряму залежить від подолання хвороби.

Фото eurosolidarity.org.

Артур Герасимов: «За рівнем тестування на коронавірус ми програємо країні-агресору, і це питання національної безпеки»

Політик наголосив, що масштаби епідемії коронавірусу в України – це результат некомпетентністі і бездіяльності влади Зеленського

Для України епідемія коронавірусу перетворилась у загрозу, співмірну із російською агресією. Про це співголова фракції «Європейська Солідарність» Артур Герасимов заявив під час брифінгу в офісі партії.

«Дуже важливо розуміти всім, і перш за все Зеленському, що сьогодні за рівнем небезпеки для України пандемія коронавірусу вже стала на один щабель поряд з російською агресією», – наголосив політик.

Реклама Google

Зараз були б в нагоді ці міфічні 10 мільйонів тестів, які Зеленський зустрічав на комерційних рейсах, які після того ніхто не бачив.

«Більше того – обороноздатність держави напряму залежить від подолання хвороби і збереження здоров’я серед військовослужбовців і цивільного населення. У війні переймає той, хто здоровіший в тому числі»,- додав він.

«Хотів би нагадати уроки історії, як в 19-му році епідемія тифу стала однією з причин, яка підкосила спротив української армії проти червоної навали більшовиків. Боронь Боже, щоб зараз ситуація повторилась. Тому сьогодні одна з ключових протидій епідемії – це масові тестування. І тут – ми неодноразово про це говорили – Україна є найгіршою в Європі за показниками на кількість населення. І що ще гірше, ми в декілька разів поступаємося за проведеннями тестів на кількість населення навіть країні-агресору», – підкреслив народний депутат.

«Зараз були б в нагоді ці міфічні 10 мільйонів тестів, які Зеленський зустрічав на комерційних рейсах, які після того ніхто не бачив», – сказав Герасимов.

Він наголосив, що епідемія коронавірусу становить не меншу небезпеку ніж російська агресія.

«Це сталося тому, що некомпетентність, непрофесійність, а тепер ми вже бачимо, й бездіяльність та інші «пріоритети» влади довели до цієї ситуації», – зазначив політик.

Нагадаємо, Марина Порошенко розповіла про чоловіка, хворого на COVID-19, і критичну ситуацію в столичних лікарнях.

Telegram Channel