Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
У Нововолинську сортуватимуть сміття

Наступне завдання –першочергове сортування та переробка сміття, яке знаходиться на полігоні.

Фото ecology.unian.ua.

У Нововолинську сортуватимуть сміття

Підписали договір про співпрацю щодо комплексної переробки побутових відходів

На виконання меморандуму про співпрацю в сфері комплексної  переробки побутових відходів, який був укладений 24 вересня 2020 року, підписано тристоронній договір між виконавчим комітетом, виробничим управлінням комунального господарства житлового комунального об’єднання і ТзОВ «Екосфера плюс».  Співпраця  направлена на зменшення накопичення твердих побутових відходів на території полігону шляхом його сортування. У подальшому ці продукти планують відправляти на повторну переробку чи використовувати як паливні елементи.  Також, завдяки використанню спеціальних технологій, з органічних відходів виготовлятимуть органічні добрива, інформує Нововолинська міська рада.

Наступне завдання – першочергове сортування та переробка сміття, яке знаходиться на полігоні. Мобільну сортувальну установку планують завантажити роботою, для чого направлять усі тверді побутові відходи, які утворюються в ОТГ.

У рамках меморандуму заплановано встановити на території полігону Нововолинської міської ОТГ мобільну сортувальну становку з переробки сміття. Також йдеться про те, щоб застосувати екологічно-чисті технології та контролювати викиди у навколишнє середовище мобільної сортувальної установки під час її роботи.

Наступне завдання –першочергове сортування та переробка сміття, яке знаходиться на полігоні. Мобільну сортувальну установку планують завантажити роботою, для чого направлять усі тверді побутові відходи, які утворюються в ОТГ.

Відтак потрібно створити умови для роздільного збирання побутових відходів і внести зміни до вже діючої місцевої програми поводження з відходами на території Нововолинської міської ОТГ.

Укладення договору дало старт втіленню запланованих заходів.

Telegram Channel