Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На Горохівщині почали будівництво заводу з переробки молока

Планується створення 3-4 робочих місць.

Фото – Горохівська РДА.

На Горохівщині почали будівництво заводу з переробки молока

В подальшому планується власне виробництво твердих і м'яких сирів. Окрім сирів з часом буде налагоджено виробництво і йогуртів

У Горохівському районі в селі Галичани на базі сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу «Степ», розпочали будівництво заводу з переробки молока.

7 жовтня робочу поїздку туди здійснили голови Горохівської райдержадміністрації Сергій Мишленик та районної ради Тарас Щерблюк разом із директором департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Юрієм Горбенком, повідомили на сайті Горохівської РДА.

Як розповів  заступник директора кооперативу Михайло Стецюк, повна вартість будівництва становить 1,5 млн грн. Державою відшкодовано вартість обладнання на суму 700 тис грн.

Планується створення 3-4 робочих місць числа місцевих жителів.

 

На початках планується створення 3-4 робочих місць з числа місцевих жителів.

Основна мета будівництва заводу –  об'єднати здавачів молока (одноосібників), щоб від продажу молока вони отримували гідну плату, позаяк сьогодні вона зовсім не задовольняє селян.

В подальшому планується власне виробництво твердих і м'яких сирів. Окрім сирів з часом буде налагоджено виробництво і йогуртів.

Нині кооператив забезпечує молочною продукцією за помірними цінами Горохівську центральну районну лікарню.  В перспективі – школи, дитсадки, інші лікувальні заклади.

Джерело: Горохівська РДА.
Telegram Channel