Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Найкращий учитель України-2020 отримав 250 тисяч гривень

Володар національної премії роботу вчителя вважає вершиною людяності та інтелекту. Який ти сам — такими будуть і твої «шкільні» діти.

Фото GTPU.

Найкращий учитель України-2020 отримав 250 тисяч гривень

Василь Дяків – цьогорічний переможець національної премії для вчителів Global Teacher Prize Ukraine 2020

Пан Василь викладає історію, громадянську освіту та основи здоров’я у Заліщицькій державній гімназії, що на Тернопільщині. Вчитель отримав премію у 250 тисяч гривень.

20 предметів у старшій школі – це багато, оптимальний варіант – 6 – 8». Їх мають обирати самі учні, виходячи зі своїх нахилів, а інші предмети повинні вивчатись факультативно і не оцінюватись, тільки зараховуватись.

 На його думку, «класно-урочна система є кризовою, бо вона заганяє дитину в рабство». «Відсидіти 7 – 8 уроків по 45 хвилин для цього покоління нереально. Поки що в державній системі освіти немає такого активного пошуку нових форм навчання», – каже найкращий учитель.

Нагадаємо, вчені пов'язали низьку успішність школярів з підвищенням температури повітря.

Він також вважає, що «20 предметів у старшій школі – це багато, оптимальний варіант – 6 – 8». Їх мають обирати самі учні, виходячи зі своїх нахилів, а інші предмети повинні вивчатись факультативно і не оцінюватись, тільки зараховуватись. «Це складно, бо батьки завжди страхуються, і у 10 – 11 класі хочуть дітям всього-всього. Було б добре запустити процес створення профільної школи вже зі старших класів. Маємо йти до європейського формату освіти, де є конкуренція, боротьба за студента і практичні навички», – переконаний Василь Дяків.

Василь КІТ.

Telegram Channel