Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Освітяни діаспори оголосили конкурс для учнів закордонних шкіл до 150-річчя Лесі Українки

Конкурс з великою перспективою.

Фото m.day.

Освітяни діаспори оголосили конкурс для учнів закордонних шкіл до 150-річчя Лесі Українки

Організатори також прагнуть за допомогою конкурсу активізувати пізнавальний інтересу до України

Спілка українських освітян діаспори (СУОД) оприлюднила умови проведення конкурсу «Лесин день» для учнів закордонних українських шкіл, присвяченого 150-річчю від дня народження видатної української письменниці Лесі Українки. Як передає Укрінформ, про це йдеться на сторінці СУОД в Фейсбуці.

«З нагоди 150-річчя з дня народження славетної Лесі Українки Спілка українських освітян діаспори організовує Міжнародний конкурс дитячої творчості серед учнів українських закордонних шкіл «Лесин День». До участі в конкурсі запрошуються діти віком від 6 до 17 років, які навчаються в українських школах поза межами України», - йдеться у дописі.

Як зазначається в розміщеному в дописі Положенні про конкурс, основною його метою є:

- виховання почуття патріотизму, національної гідності та особистої відповідальності за майбутнє України в учнів українських шкіл за кордоном;

- сприяння глибшому вивченню учнями українських закордонних шкіл літературної спадщини українського народу;

- розвиток та популяризація української мови за кордоном;

- привернення уваги громадськості до роботи українських шкіл за кордоном;

- пошук та пiдтримка обдарованих дітей в українських закордонних школах;

Серед завдань конкурсу, зокрема, - спонукати підростаюче покоління діаспорян до шанобливого ставлення до української мови та літератури; формувати систему духовно-моральних цінностей та почуття художньо-естетичного смаку на прикладі творів Лесі Українки, культурних скарбів українського народу.

Серед завдань конкурсу, зокрема, - спонукати підростаюче покоління діаспорян до шанобливого ставлення до української мови та літератури.

Організатори також прагнуть за допомогою конкурсу активізувати пізнавальний інтересу до історії України; підвищити мотивацію учнів до навчання в українських школах за кордоном; створити належні умови для реалiзацiі творчого потенцiалу школярiв; формувати відчуття єднання з історичною батьківщиною та діаспорною спільнотою по всьому світу.

Участь у конкурсі безкоштовна, мова - українська.

Telegram Channel