Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Шок: лікарні переповнені, у картки людям записують будь-які діагнози, крім коронавірусу

Засобів індивідуального захисту в аптеках ОРДЛО не вистачає…

Фото pixabay.com.

Шок: лікарні переповнені, у картки людям записують будь-які діагнози, крім коронавірусу

На окупованому Донбасі – критична ситуація з COVID-19

Співробітник Офісу омбудсмена України Павло Лисянський зазначив, що ситуація на окупованих територіях Донецької та Луганської областей є критичною. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

За словами Лисянського, контрольовані Росією бойовики, попри пандемію, проводять масові заходи на окупованій територій, чисельність яких може перевищувати сотню людей.

Він наголошує, що «офіційно» відомо про понад 6 тисяч випадків COVID19 з початку пандемії на окупованій частині Донбасу, з них – 298 летальних. За словами місцевих жителів, у картки людям записують будь-які діагнози, крім коронавірусу.

Контрольовані Росією бойовики, попри пандемію, проводять масові заходи на окупованій територій, чисельність яких може перевищувати сотню людей.

«Ситуація на тимчасово окупованій території Луганської та Донецької областей критична. В ОРДЛО лікарні переповнені, засобів індивідуального захисту в аптеках ОРДЛО не вистачає, обмежувальні заходи, такі як – соціальна дистанція, масковий режим та інше, не діють. Наразі, в ОРДЛО ставлять три діагнози: ГРВІ, пневмонія, коронавірус. Людей з першими двома діагнозами відправляють по домівках, та справжню кількість хворих на коронавірус окупанти замовчують».

Співробітники Офісу омбудсмена України продовжують збирати інформацію про порушення прав людини в ОРДЛО.

Читайте також на нашому сайті публікацію – «Стаціонари волинських лікарень переповнені пацієнтами з коронавірусом».

Telegram Channel