Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Зеленський розповів, що він думає про можливе членство України в НАТО

Президент вірить, що Україна приєднається до Альянсу.

Фото president.gov.ua.

Зеленський розповів, що він думає про можливе членство України в НАТО

Глава держави дав інтерв'ю BBC News Україна

Президент України Володимир Зеленський заявив журналісту, що членство в НАТО - це дуже важливий сигнал Російській Федерації, передає Цензор.НЕТ.

«НАТО - це безпека в нашому регіоні. Ми це розуміємо, тому так, у нас потужна армія, у нас армія у 200 тис., ми оновлюємо техніку, але цього замало. І єдиний шанс, я вважаю, про це говорю і Сполученим Штатам, і країнам ЄС, всім я кажу: якщо ви не хочете втрачати Україну, ви маєте її підтримувати», - наголосив президент.

Реклама Google

Ми жили багато років у Радянському Союзі, жили пліч-о-пліч, і дійсно - країни поважали одна одну. А зараз у нас війна, зараз у нас ненависть, зараз українці не хочуть спілкуватися з росіянами, тому – НАТО.

Журналіст процитував слова одного європейського чиновника: «Думка, що Україна може стати повноправним членом НАТО і навіть повноправним членом Євросоюзу в довгостроковій перспективі - фантазія».

«Ви знаєте, чесно кажучи, війна між Україною і Росією - це теж була фантастика. Ніхто в це не вірив. У нас сім'ї були, де люди з Росії та України, ми жили багато років у Радянському Союзі, жили пліч-о-пліч, і дійсно - країни поважали одна одну. А зараз у нас війна, зараз у нас ненависть, зараз українці не хочуть спілкуватися з росіянами, тому - НАТО. Якщо хтось каже, що це фантастика - ну, побачимо», - підсумував Зеленський.

Нагадаємо, Український кулемет під час випробувань перевершив стандарти НАТО.

Telegram Channel