Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Україна закупить 1,41 млн доз вакцин від грипу

Для вакцинації осіб з груп ризику закуплять вакцину.

Фото vz.kiev.

Україна закупить 1,41 млн доз вакцин від грипу

Нова команда МОЗ за гроші держбюджету здійснить закупівлю 1,41 млн доз вакцин від грипу для щеплення осіб, які знаходяться у групі ризику

Головний санлікар країни та заступник голови МОЗ Віктор Ляшко зазначив, що вже розпочинається сезон грипу, який є особливо небезпечним під час пандемії коронавірусу. Санлікар наголосив, що МОЗ постійно говорить про необхідність вакцинації від грипу, особливо для тих осіб, які знаходяться в групах ризику (медики, працівники освіти, поліцейські, прикордонники). Він зауважив, що у відомстві для таких груп ризику закуплять 1,41 млн доз вакцин від грипу.

За бюджетні кошти передбачено закупівлю 1,41 млн доз вакцин проти грипу для щеплення медичних працівників, освітян, працівників поліції та прикордонної служби.  

«Відтак, за бюджетні кошти передбачено закупівлю 1,41 млн доз вакцин проти грипу для щеплення медичних працівників, освітян, працівників поліції та прикордонної служби. Наразі відомо, які штами грипу циркулюватимуть у нашій півкулі, і відповідні вакцини вже розроблено та зареєстровано», – пояснив він.

У МОЗ наголошують, що всі вакцини, які наявні проти грипу, пройшли прекваліфікацію ВООЗ та довели свою безпечність. Вакцини проти грипу закуплять від провідних світових виробників Південної Корея, Франції та Нідерландів.

Джерело: «Ваше здоров'я»
Telegram Channel