Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
Повідомили про першу смерть від повторного зараження COVID-19

Жінка прибула у відділення невідкладної допомоги на початку цього року, страждаючи від лихоманки і сильного кашлю.

Фото УНН.

Повідомили про першу смерть від повторного зараження COVID-19

Дослідники відзначили, що жінка похилого віку в Нідерландах померла після другого зараження COVID-19

Це перший випадок смерті від повторного зараження коронавірусом, з посиланням на дослідження повідомляє BNO News, передає УНН.

Пацієнткою була 89-річна жінка, яка лікувалася від макроглобулінемії Вальденстрема, рідкісного типу раку лейкоцитів, який піддається лікуванню, але невиліковний, повідомляє видання з посиланням на матеріал, опублікований Oxford University Press.

Жінка прибула у відділення невідкладної допомоги на початку цього року, страждаючи від лихоманки і сильного кашлю.

Дослідники сказали, що жінка прибула у відділення невідкладної допомоги на початку цього року, страждаючи від лихоманки і сильного кашлю. У неї був позитивний результат на коронавірус, і вона залишалася в лікарні протягом 5 днів, після чого її симптоми повністю зникли, за винятком постійної втоми.

Майже 2 місяці по тому, всього через два дні після початку нового курсу хіміотерапії, у неї піднялася температура, з'явився кашель і задишка. Її госпіталізували, і у неї знову був позитивний результат на коронавірус, тоді як тести на антитіла були негативними на 4-й і 6-й дні.

«На 8 день стан хворої погіршився. Через два тижні вона померла», - повідомили дослідники.

«Команда мала доступ до тестових зразків від обох випадків заражень і підтвердила, що генетичний склад кожного вірусу відрізнявся до ступеня, який не можна пояснити еволюцією in vivo. Це підтверджує висновок про те, що жінка страждала від повторного зараження коронавірусом», - пише видання.

Нагадаємо, нове дослідження показало, що на поверхнях з нержавіючої сталі, скла і паперових банкнотах коронавірус нового типу може залишатися активним до 28 днів.

Telegram Channel