Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Помер видатний український мовознавець Олександр Пономарів

Не стало відомого мовознавця.

Фото Громадського.

Помер видатний український мовознавець Олександр Пономарів

Не дожив кількох днів до свого 85-річчя

У віці 84 років помер український філолог, доктор філологічних наук, професор Інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка Олександр Пономарів.

Про це повідомив директор Інституту журналістики Володимир Різун, пише Громадське.

За його словами, професор помер 14 жовтня о 7-ій ранку. «У нього був перелом, він уже рік лежав у лікарні і був у не дуже гарному стані», — розповів нам Різун.

Автор понад 250 наукових, науково-популярних та науково-публіцистичних праць з історії, стилістики та культури української мови. Він також регулярно вів блоги на BBC News Україна, де роз'яснював правила слововживання.

Похорони Олександра Пономарева відбудуться у суботу, 17 жовтня. Директор Інституту журналістики уточнив, що додаткова інформація про те, коли відбудеться прощання, з’явиться на сайті закладу.

У червні колеги Олександра Пономарева розповідали, що він перебуває у тяжкому стані в лікарні, й організували збір коштів на лікування професора. 17 жовтня йому мало виповнитися 85 років.

У травні 2019 року Олександр Пономарів разом із тодішнім заступником міністра освіти й науки Максимом Стріхою дискутували про оновлений правопис.

Олександр Пономарів був доктором філологічних наук, професором кафедри мови та стилістики Інституту журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Він також був заступником голови Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка.

Пономарів — автор понад 250 наукових, науково-популярних та науково-публіцистичних праць з історії, стилістики та культури української мови. Він також регулярно вів блоги на BBC News Україна, де роз'яснював правила слововживання.

Джерело: Громадське.
Telegram Channel