Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Турчинов про справу проти нього: «Амністія для вбивць – ​неприпустима, їхнє місце – ​на цвинтарі»

Зелена влада руками таких поплічників Януковича, як Ренат Кузьмін (ліворуч), намагається переслідувати своїх політичних опонентів з проукраїнського табору.

Фото Facebook.

Турчинов про справу проти нього: «Амністія для вбивць – ​неприпустима, їхнє місце – ​на цвинтарі»

Генеральна прокуратура України порушила кримінальне провадження проти керівника Центрального штабу партії «Європейська Солідарність». Олександра Турчинова звинувачують у тому, що він у 2014 році відмовився амністувати бойовиків ОРДЛО

Розслідування розпочато за заявою народного депутата від проросійської партії «Опозиційна платформа – ​За життя», колишнього заступника генерального прокурора часів Януковича Рената Кузьміна. Порушити провадження Генпрокуратуру зобов’язав Печерський суд. Суть претензії полягає в тому, що у вересні 2014 року, коли Турчинов був Головою Верховної Ради, він відмовився підписувати закон про амністію бойовиків ОРДЛО, що, на думку Кузьміна, означало «невиконання Мінських угод в частині амністії учасникам подій на Донбасі».

Суть претензії полягає в тому, що у вересні 2014 року, коли Турчинов був Головою Верховної Ради, він відмовився підписувати закон про амністію бойовиків ОРДЛО, що, на думку Кузьміна, означало «невиконання Мінських угод в частині амністії учасникам подій на Донбасі.

Олександр Турчинов прокоментував намагання нової влади та колишніх регіоналів переслідувати його. «Щодо відкриття проти мене кримінальної справи на вимогу Медведчука і Ко. Не здивувався, що Офіс Генерального прокурора України працює над виконанням завдань, поставлених очільником «п’ятої колони» Медведчуком та його зграєю (кум Путіна Віктор Медведчук теж є нардепом від ОПЗЖ. – ​Ред.), відкриваючи кримінальні справи за їх замовленням. Що стосується амністії терористів та вбивць українських громадян на Донбасі, – ​вона неприпустима. Їхнє місце – ​за ґратами або на цвинтарі. Такою була моя позиція в 2014 році, такою вона залишається і зараз», – ​заявив Олександр Турчинов.

Нагадаємо, у ЗМІ розсекретили всі п’ять питань президентського опитування.

До речі:
Лідер найбільшої проукраїнської опозиційної політичної сили «Європейська Солідарність» Петро Порошенко є фігурантом понад 50 безглуздих кримінальних проваджень. Коли влітку 2020 року Олександр Турчинов очолив штаб «Європейської Солідарності», він передбачав, що і його самого спробують переслідувати через фейкові кримінальні справи.

Дарія КЛИЧ.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel