Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
У дитсадку дівчинка отримала серйозну травму голови

Подробиці інцеденту встановлюються.

Фото lviv.vgorode.ua.

У дитсадку дівчинка отримала серйозну травму голови

Дитина зірвалася з металевої конструкції й отримала лінійний перелом потиличної кістки

В одеському дитячому садку №26 травмувалася 4-річна дівчинка. За словами батьків дитини, вихователька закладу не викликала «швидку» та не зателефонувала їм. У пресслужбі Нацполіції Одещини повідомили про відкриття кримінального провадження, інформує suspilne.media.

Реклама Google

Як розповіла мати дівчинки у спільноті «Чорний список Одеса», 9 жовтня під час ранкової прогулянки у садку дівчинка зірвалася з металевої конструкції й отримала лінійний перелом потиличної кістки. Жінка також запевнила, що після падіння дівчинки працівники установи не викликали медиків.

Дитину обстежили лікарі та діагностували лінійний перелом потиличної частини голови, додав Мільчук. Крім перелому в дівчинки також зафіксували черепно-мозкову травму та забій головного мозку. Зараз дівчинка перебуває з мамою в лікарні.

Натомість завідувачка закладу Марія Ситникова, розповіла, що працівники закладу телефонували матері дитини, однак жінка не могла прийняти дзвінок. Також Ситникова повідомила, що в садку був номер телефону батька дівчинки, однак йому вирішили не телефонувати. Таке рішення завідувачка пояснила так: «Ну, в нас такі відносини».

«Вихователька каже, голівка чистою була, нічого не було. Вона приклала дитині холодний рушник, помила ручки та посадила її їсти. Як вона мені сказала, дівчинка трохи зригнула, не вирвала, а зригнула, поїла і потім її поклали спати,» — розповіла Ситникова.

Медична сестра дитячого садку №26 Тетяна Іваніца розповіла кореспондентам, що до неї ніхто не звертався щодо травмування дівчинки.

«Я кожен день на роботі, з 8:00 до 15:00-16:00, але жодних звернень до мене не було. Це дуже прикро, на жаль. Була б тоді інша ситуація. Я б забрала дитину до себе в ізолятор, приклала лід, почала б телефонувати батькам. Якби телефони не відповідали, тоді, звісно ж, ми б викликали швидку. Інших варіантів немає,» — пояснила медична сестра.

Виховательку закладу, яка знала про падіння дитини, наразі не відсторонили від посади, розповіла директорка департаменту освіти та науки Одеської міської ради Олена Буйневич. За її словами, наразі для цього немає підстав. Посадовиця додала, що протягом тижня у дитячому садку будуть проводити службову перевірку.

«Якщо вихователька повідомила про це керівника та медичного працівника, тоді, звісно, відповідальність повинні нести люди, яким вона мала була доповісти. Адже вони повинні були вжити, відповідно до своїх посадових обов’язків, відповідних заходів. Якщо вихователька не повідомила, тоді відповідальність буде нести виключно вона,» — пояснила Буйневич.

У поліції за фактом ненадання своєчасної медичної допомоги відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 137 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає штраф від 17 до 68 тисяч гривень або обмеження волі на строк до 3 років з позбавленням права обіймати певні посади.

Начальник Хмельницького відділення Приморського відділу поліції Олександр Мільчук розповів, що до правоохоронців звернувся 41-річний батько дитини. Він розповів, що вранці залишив доньку в садочку, а коли забирав її ввечері додому, вона скаржилася на головний біль та нудоту.

Дитину обстежили лікарі та діагностували лінійний перелом потиличної частини голови, додав Мільчук. У пресслужбі Нацполіції зазначили, що крім перелому в дівчинки також зафіксували черепно-мозкову травму та забій головного мозку. Зараз дівчинка перебуває з мамою в лікарні. Триває слідство.

Зазначимо, про травмування дитини завідувачка садку Марія Ситникова начебто дізналася на наступний день після інциденту, 10 жовтня. За два дні виховательці Аллі Володимирівні, яка нібито знала про падіння дитини, винесли догану.

За словами Ситникової вихователька працювала у садку близько 14 років. 15 жовтня вона на роботу не вийшла, а на телефонні дзвінки від адміністрації не відповідає.

Нагадаємо, п'яна матір спала на лавці, а маленький син намагався її розбудити (Фото).

Telegram Channel