Курси НБУ $ 39.00 € 42.16
Через скаженого кота село закрили на карантин

Кіт вкусив свою господиню й зник на два дні.

Фото ілюстративне.

Через скаженого кота село закрили на карантин

У селі на Рівненщині на 60 діб ввели карантин після того, як скажений кіт покусав жінку. Домашня тварина поранила свою хазяйку й втекла,Тварину вбили, у неї підтвердили зараження сказом

Випадок стався минулого тижня у селі Мирогоща Друга,  – повідомляють в Дубенській РДА.  Кіт вкусив свою господиню й зник на два дні. Коли повернувся – його вбили сусіди. Вони знали, що тварина покусала людину, – йдеться на сайті райдержадміністрації з посиланням на заступника Дубенського міськрайонного управління ГУ Держпродспоживслужби Валерія Магеля.

Дослідження підтвердило в кота сказ. Жінці надали допомогу у травмпункті. У Мирогощі Другій з 19 жовтня протиепізоотична комісія при РДА ввела карантин. Він триватиме у селі 60 діб. До загрозливої зони потрапили села в радіусі 10 кілометрів.

Кіт вкусив свою господиню й зник на два дні.

У Мирогощі Другій живе понад тисячу людей. Поряд– села Мирогоща Перша, та Рачин, населення кожного – майже дві тисячі людей.

У селі та в загрозливій зоні заборонено проводити заходи з залученням тварин, вивозити звідти собак, котів і диких тварин. Фахівці ветслужби щодня робитимуть подвірний обхід та проводитимуть щеплення від сказу для котів й собак, – інформують в РДА.

В мисливських угіддях на неблагополучній по сказу території комісія заборонила промисловий та ліцензійний відстріл диких тварин.

Telegram Channel