Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
«Бажаємо тисячу літ успіхів!» – Лесин виш вітали із 80-літтям (Відео)

У виші нині діє 14 факультетів, 65 кафедр і два Навчально-наукові інститути!

Волинь-нова

«Бажаємо тисячу літ успіхів!» – Лесин виш вітали із 80-літтям (Відео)

Велика концертна сцена, промовисті плакати, особлива музика, винуватці свята й гості, святково вбрані й у масках, – іменини університету влаштували на площі перед головним корпусом

Початок урочистостей – такий стрімкий та енергійний, як сама молодість! Хлопці й дівчата одночасно зі зміною відео позаду сцени презентували, як гризуть граніт науки, примудряючись час від часу знімати цю круговерть на смартфони, що, власне, підкреслювало правдивість сучасного навчання. Згодом на сцену запрошують ректора Волинського національного університету імені Лесі Українки Анатолія Цьося. Він – у доброму гуморі, вбраний у бордову мантію, а на шиї – колари (з’єднані підвіски з назвами факультетів). Звучить гімн України, нагадуючи, що 80-ліття навіть у межах учительського інституту, який поволі виріс до закладу національного рівня, бувало не завше пшенично-блакитним...

Пан ректор звернувся до публіки, серед якої, окрім нинішніх і колишніх працівників колективу, представники влади, священники, преса, зацікавлені перехожі, зі словами, у яких відлунювали гордість і вдячність. Анатолій Цьось підкреслив чимало важливих цифр щодо зростання рейтингів університету, нагадав, що більше 120 наших студентів одночасно навчаються в Луцьку і в одному з вишів Європи.

 

  Адресував також добрі слова колегам, які працювали раніше, особливо світлої пам’яті Нестору Бурчаку та Анатолію Свідзинському й зичив усьому колективу Лесиного вишу головного: «Бажаю усім здоров’я й реалізувати всі свої проєкти, а найголовніше – добре виконувати професійні обов’язки, бо лише тоді буде сильна наша Волинь і сильна Україна. Дякую щиро й слава Україні!». Уже спустившись зі сцени, на запитання журналістів про найближчі плани ректор зауважив, що передусім продовжать ремонт у корпусах університету. Усе ж таки 80!

 

 Уже спустившись зі сцени, на запитання журналістів про найближчі плани ректор зауважив, що передусім продовжать ремонт у корпусах університету. Усе ж таки 80!

Серед тих, хто уважно слухав першу особу університету, – першокурсниця Юлія Познанська. При знайомстві дівчина ділиться, що ювілей її університету – то і її свято: «Хоч ми й перейшли на дистанційне навчання, але прокинулася зранку з думкою про особливий день – і якось настрій піднявся. Я ж поступила сюди, тому що це була мрія, мій перший пріоритет! Дуже люблю Луцьк, а ще мене чомусь у цей заклад просто тягнуло, як поклик. Думаю, що це недарма, і я зможу тут реалізуватися. Дуже хочу побажати всім в першу чергу здоров’я і здійснення мрій!»

Одну з них озвучив нашій газеті науковець вишу Микола Кучерепа, який працює тут уже 36 років. Каже, що при таких стрімких змінах в освіті без іноземних мов ніяк: «Треба створити можливість для всіх викладачів вивчати іноземні мови. Бо ж якщо хочеш зростати, то мусиш цікавитися, що робиться в науковому світі». Пан професор зичив рідному університету дружніх взаємин у колективі, омолодження і таких здобутків, які би допомагали студентам ставати хорошими фахівцями і громадянами України.

Була й хвилина пам’яті: колектив згадав студента вишу Андрія Снітка, який загинув 2014-го року на Сході України...

Зі сцени пролунала й знакова для навчального закладу звістка: усі 14 томів повного видання творів Лесі Українки від творчої групи, створеної на базі волинського вишу, вже у видавництві. «В такий спосіб ми як наукова інституція уже вписані в історію. Спасибі за цю велику працю», – підсумувала колишня проректорка вишу, народна депутатка Ірина Констанкевич.

Як і годиться, пахтіли великі букети й були грамоти, а ще – теплі слова, які промовляють з нагоди дуже гарних дат дуже хорошим іменинникам: «Многії благії літа Волинському національному університету імені Лесі Українки! Бажаємо не сто, а тисячу літ успіхів!».


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel